I při práci z domova je možné vyzrát na horko

Domácí pracovní léto není žádné terno, ale nebojte se, produktivitu panující horka zničit nemusí. Pomůže obklad na krk, studená lázeň nohou a důsledný pitný režim.

Práce z domova může mít spoustu výhod, ale nějaká ta negativa se tu najdou také. A to hlavně v létě, kdy si člověk nemůže užívat luxusu v podobě kancelářské klimatizace. Vázne pak nejen motivace, ale i produktivita.

Hlava horko nemusí

„Existuje vědecký výzkum, který prokázal, že mozek daleko lépe funguje v chladnějším prostředí, a to vlivem dostupnější glukózy, jejíž hladiny při vyšších teplotách klesají, protože organismus vynakládá více energie na své ochlazení,“ vysvětluje americká lékařka Kim Yu. Není to tedy jen váš pocit, že se vám v panujících vedrech veškeré pracovní povinnosti plní mnohem hůře. Ale dá se to snadno napravit. Jak?

Vzpruha v podobě obkladu

„Aplikace něčeho studeného na specifické pulzní body, které se nacházejí na krku a zápěstí, může pomoci tělo rychle ochladit,“ vysvětluje americká certifikovaná dermatoložka Ava Shamban. Tak jistě, ruce si při práci na počítači omotávat mokrou utěrkou asi nebudete, ale dát si ji na krk? To se jeví jako řešení, nemyslíte? Je tu však i další možnost.

Lázeň pro nohy 

Stejnou úlevu jako výše zmíněný obklad může přinést i ponor chodidel do větší nádoby s ledovou vodou. Pokud by vám ale tato vychytávka pod stolem nějak zásadně vadila či překážela, naplňte vodou plastovou láhev a dejte ji na chvíli do mrazáku. Jakmile si ji pak dáte pod stehna, možná budete zvažovat, zda si nedojít pro tlusté ponožky. Co ještě může pomoci?

Nepodceňujte pitný režim

S horkem samozřejmě přichází i větší produkce potu. Ztráta tekutin vede k únavě, bolestem hlavy, nevolnosti, zrychlenému dýchání i omezené funkci mozku. To nepředstavuje právě ideální pracovní podmínky. „I mírná dehydratace narušuje kognitivní schopnosti, proto opravdu dodržujte pitný režim a vypijte alespoň osm sklenic vody denně,“ doporučuje lékařka Kim Yu.

Zdroj: www.wellandgood.com/how-to-stay-cool-without-ac/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat