Nepříjemný zápach bot není neřešitelný

Jsou vaše boty všechno, jen ne příjemně voňavé? Vsaďte na mrazák, snadno dostupné kočičí stelivo nebo octový roztok. Rázem bude po problému!

Léto už zamávalo na rozloučenou, takže s těžkým srdcem ukládáme do botníku pohodlné pantofle, žabky i módní sandálky. Co naplat, už zase přišla řada na tenisky a kotníčkové boty, které naše nohy ochraňují před chladem i deštěm. Jenže ouha, nemile nás překvapuje jejich zápach, k němuž přispívá spousta faktorů. Ještě, že se tahle svízel dá snadno řešit! Jak?

Udělejte si místo v mrazáku

Co všechno máte v mrazáku? Nějaké to maso, pečivo, zeleninu a zmrzlinu? Trochu to v něm porovnejte a udělejte si tam místo i pro nevábně vonící boty uložené v igelitovém sáčku, které u ledu zůstanou přes celou noc. Je známo, že bakterie způsobující zápach se množí v teplém a vlhkém prostředí, tudíž jim teplotní šok udělá velkou čáru přes rozmnožovací rozpočet. S jejich likvidací zmizí i obtěžující odér a bude po starosti.

Spása v podobě steliva pro kočky

Vlastníte kočičku? Anebo někdo z vašich blízkých? Pak máte řešení v podobě kočičího steliva doslova na dosah ruky. Druhů těchto zvířecích podestýlek je na trhu opravdu hodně, ale jedno mají společné­ – antibakteriální působení a neutralizaci nežádoucích pachů. Do každé boty tedy trochu nasypejte a nechte stelivo pár hodin působit. Pak už obsah stačí jen odstranit a provést kontrolní očichání.

Domácí octový deodorant

Zatímco některé boty lze prát v pračce, jiným by horký kolotoč v bubnu mohl dost zásadně uškodit. Pokud odmítáte cokoli riskovat, nabízí se výroba vlastního deodorantu. Skládá se z vody a bílého octa – obojí je třeba promíchat ve stejném poměru. Pro snazší aplikaci výsledný roztok přelijte do nádoby s rozprašovačem a malé množství nastříkejte na vnitřní stranu bot. Poté, co na vzduchu obutí přirozeně uschne, bude vonět jedna báseň. Tak se dejte do práce, není na co čekat!

Zdroj: www.homemadesimple.com/in-the-home/how-to-get-smell-out-of-shoes/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat