Nejlepší destinace na dovolenou v září a říjnu

Letní čas je čas cestování. Většina z nás plánuje svou letní dovolenou od června do srpna. Jasně: Většinou je člověk závislý na letních prázdninách a počasí je slibné skoro všude. Stojí za to ale podívat se do některých destinací i mimo sezónu, protože dobré nabídky, prázdná města a krásné pláže vás sem přímo lákají.

V roce 2023 byla a stále je nejdůležitějším faktorem pro výběr dovolené cena. Dobrou zprávou tedy je, že v pozdním létě a na podzim ceny oproti létu většinou klesají. Přinášíme vám nejlepší cestovatelské destinace na září i říjen, díky kterým si splníte dovolenou snů a ušetříte peníze.

Portugalsko – Algarve

Portugalské Algarve přesvědčí svými písečnými plážemi, průzračnou vodou a vysokými útesy, které jsou rájem pro každého milovníka pláží. V září a říjnu je zde také průměrně 28 stupňů, což je ideální pro koupání, opalování a objevování malých měst v okolí. Pro ty, kteří milují akci na dovolené: Září je také nejlepší čas pro surfování na portugalském pobřeží.

Na druhou stranu, září a říjen jsou také ideální pro výlet do Lisabonu nebo Porta. Tato pulzující města nabízejí jedinečnou směs historie, kultury a modernosti. V pozdním létě a na podzim letní vedra ustupují a vytváří příjemnou atmosféru pro objevování ulic a vychutnávání si místní kuchyně.

Řecké ostrovy

Mykonos, Santorini? Nuda. Stojí za to přemýšlet mimo rámec, protože Řecko má více než 3 000 ostrovů, z nichž každý má své jedinečné kouzlo:

Paros je okouzlující malý ostrov známý svými malebnými vesničkami. V září a říjnu nabízí uvolněnější a autentičtější zážitek, protože na idylické pláže proudí méně turistů. Jsou zde mírnější teploty, které vybízejí k outdoorovým aktivitám, jako je turistika, cyklistika nebo windsurfing.

Na Zakynthosu davy na podzim už také nepotkáte a můžete očekávat malebné (hlavně prázdné) zátoky s tyrkysovou vodou ideální pro potápění a šnorchlování. Vyplatí se také prozkoumat slavnou Shipwreck Beach a zaplavat si v Modrých jeskyních.

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy včetně Tenerife, Gran Canaria a Fuerteventura jsou také perfektní podzimní destinace na září a říjen. Klima je mírné po celý rok, což ostrovům vyneslo přezdívku „Ostrovy věčného jara“. Navíc je tu méně davů a ​​ceny jsou výrazně nižší.

Na vulkanickém ostrově Tenerife můžete například vylézt na nejvyšší horu Španělska a obdivovat četné druhy rostlin, z nichž některé existují pouze na ostrově.

Gran Canaria se může pochlubit zlatými písečnými dunami a živými zábavními podniky.

Fuerteventura nabízí široké písečné pláže a je také rájem pro vodní sporty: od plachtění, surfování, vodních lyží, vodních skútrů až po potápění, dobrodruzi zde najdou vše.

Výlety do měst

Podzim je také ideální k poznávání měst. Na podzim jsou v létě velmi frekventovaná města jako Benátky nebo Řím prázdná a díky příjemným teplotám si můžete odpočinout a vychutnat si Aperol Spritz na náměstí, procházet se malebnými uličkami a ponořit se do historie Itálie.

Barcelona nabízí perfektní kombinaci pláže a města. Kromě kouzla starého města a uměleckých čtvrtí je město lemováno útulnými bary a restauracemi, kde můžete večer zakončit lahodnými tapas. A díky poloze si vychutnáte i pocit dovolené na pláži.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat