Triky pro posílení sebevědomí

Chcete si posílit sebevědomí? Prozradíme vám, které triky vám pomohou procházet životem s větší jistotou.

Sebevědomí lidé většinou působí přitažlivě, sympaticky a důvěryhodně. Dělají nezávislá rozhodnutí, přiznávají své chyby a jdou svou vlastní cestou. Zkrátka pevné sebevědomí zlepšuje život! Jak můžeme (nebo bychom měli) posílit své sebevědomí? Máme pro vás ty nejlepší tipy a návody.

Proč posílit sebevědomí

Sebedůvěra je pozitivní postoj k sobě samému nebo vědomé sebevnímání. Zpravidla platí, že čím sebevědomější jsme, tím sebevědoměji a pozitivněji dokážeme na takové otázky odpovídat. I když sebevědomí úzce souvisí se sebeláskou, jde spíše o vnitřní pocit než o duševní postoj. 

Podobně jako naše nálady a emoce však může kolísat i naše sebevědomí: neúspěchy, kritika, rozchody, nemoci, odmítnutí, puberta  –negativní myšlenky a zkušenosti mohou oslabit sebevědomí. Jeho vybudování a obnovení našeho sebepřijetí a vlastní hodnoty může nějakou dobu trvat.

To znamená, že naše sebevědomí není ani předurčené, ani nepevné. A to zase znamená, že můžeme cíleně posílit své sebevědomí a tím zlepšit svůj život.

Hýbejte se

Sport a cvičení jsou nejlepší způsoby, jak poznat (a milovat!) své vlastní tělo. Silový a vytrvalostní trénink není dobrý jen pro vaše fyzické zdraví. Má také výhody pro vaši duševní sílu, protože se cítíte vyrovnanější a fit, což v konečném důsledku zlepší vaše sebevědomí. 

Dopřejte si péči

Když budete zanedbávat své tělo, zanedbáváte i svoji duši. Naopak dobrý pocit například proto, že se v nějakém oblečení cítíme příjemně, naše sebevědomí automaticky zvyšuje.

Darujte úsměv

Budete-li světem kráčet s úsměvem a pozitivním přístupem, většina lidí (až na pár nevrlých výjimek) se k vám bude chovat stejně laskavě a s láskou – a to vám zvedne sebevědomí. Posílejte tedy úsměv do světa častěji a vrátí se vám v podobě vyššího sebevědomí.

Udělejte si čas na přátele

Jsme sociální tvorové a potřebujeme sociální vztahy a lidi, pro které něco znamenáme a pro které jsme nenahraditelní. Přátelství (nebo partnerství) jsou tedy pro sebevědomí zásadní. 

Sbalte si kufry

Cestování je samozřejmě nepřekonatelné pro rozšíření vašich zkušeností a sebevědomí. A čím jste zkušenější, tím jistěji zvládnete malé (i velké) výzvy v každodenním životě. Cestování navíc často upraví naši perspektivu a pomáhá ním opustit naši komfortní zónu. Skvělá příležitost k sebepoznání.

Zkoušejte nové věci

Nebojte se – naše sebevědomí roste nejen úspěchem, ale také (někdy možná s malým zpožděním) neúspěchem. V podstatě vše, co přežijeme, nás činí silnějšími a zralejšími. Proto je pro naše sebevědomí vždy dobré čelit výzvám nebo riskovat – i když dosáhneme svých limitů.

Naučte se říkat ne

Ne pro ostatní je někdy ano pro vás! Nejen znát své vlastní limity, ale také je respektovat a prosazovat – sebepotvrzení v akci! Díky tomu vaše sebevědomí poroste rychleji.

Změňte držení těla

Tak jednoduché to může být. Vzpřímené držení těla signalizuje našemu mozku bezpečí a sebevědomí – které je ve skutečnosti posilováno prostřednictvím jakési zpětné vazby.

Stůjte si za svým názorem

Každý člověk má právo na svůj vlastní názor – a na jeho změnu a vyjádření. Názor není nic jiného než výsledek myšlenek a životních zkušeností. A abychom se mohli dále rozvíjet, spoléháme na to, že je tu a tam porovnáme s ostatními a otestujeme je.

Užijte si sex

Ve výčtu tipů a cviků pro sebevědomí samozřejmě nesmí chybět ani sex! Uvědomění si těla, vypnutí, úprava perspektivy, nemyslet na nic. Naplňující sexuální život zvyšuje sebevědomí skoro neuvěřitelně.

Zdroj: názory autora

 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat