Nestůjte svému štěstí zbytečně v cestě

Je vždy chyba někoho jiného, ​​že se věci nedaří tak, jak chcete? Možná jste svému štěstí sami překážkou.

Velmi rádi svádíme svou nespokojenost na druhé nebo na život, který může být zatraceně nespravedlivý. Nemůže to být ale také tím, že stojíme v cestě svému vlastnímu štěstí? Protože jsme příliš stydliví, nemáme v sebe dostatek důvěry, bojíme se změn, jsme pesimističtí nebo například úzkostní. A sabotujeme naše vlastní štěstí destruktivními myšlenkami a chováním.

Poznáte-li se v následujících šesti bodech, skoro to vypadá, jako byste stáli v cestě svému vlastnímu štěstí.

Věříte tomu, co si myslíte

Ne všechny naše myšlenky jsou konstruktivní a užitečné. Naopak: cítíme se špatně, děláme si starosti a jsme často extrémně sebekritičtí. Náš vnitřní hlas nám často říká, že za moc nestojíme a nejsme ani příliš milí. Ale pokud tomuto hlasu důvěřujeme a pěstujeme si sebenenávist, nemůžeme být šťastní. Je důležité naučit se milovat sami sebe.

Chcete ovládat všechno a všechny

Touha ovládat ostatní je touhou po bezpečí. Každý, kdo ovládá, získává pocit, že není vydán na milost a nemilost ničemu a nikomu. Ale tento pocit je klamný. Z vašich pokusů o kontrolu ale nebudete šťastní ani vaše okolí, ani vy.

Neriskujete

Když riskujeme, můžeme uspět, selhat a učit se. Ale často neriskujeme, protože se bojíme neúspěchu. Ať už změníme zaměstnání, ukončíme nešťastný vztah nebo opustíme nepříjemné prostředí – opustit naši komfortní zónu není snadné. Ale pokud nikdy nebudeme riskovat, ustrneme a budeme překážet našemu štěstí. Život bez rizika je stagnace.

Chcete změnit neměnné

Chtít dosáhnout toho nejlepšího je dobrá věc. Ale v životě jsou věci, které nemůžeme změnit. Neochota přijmout neměnné brání vašemu štěstí. Je na čase toho nechat.

Malujete čerta na zeď

Vždy předpokládáte, že dojde k nejhoršímu? Když se podíváte zpět, rychle si uvědomíte, že vaše obavy byly téměř vždy neopodstatněné – to, čeho se obáváme, se téměř nikdy nestane. Ale pouhý strach z toho vám brání být šťastní.

Potřebujete utvrzení

Pokud neustále hledáme souhlas a potvrzení ostatních lidí, znamená to, že si nevěříme. Je normální chtít se líbit, ale když se celý váš život točí kolem toho, jak vypadáte, může to být problém. Kdo jste a co chcete? Nalezení odpovědí na tuhle otázku vás naopak může těšit dlouhodobě.  

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat