Za co stojí v životě bojovat

Máte pocit, že ztrácíte čas věcmi, na kterých vlastně nezáleží? Pak je na čase si vzpomenout, pro co vaše srdce opravdu bije. Za co se v životě vyplatí bojovat?

Život je rychlý. Denně jsme bombardováni tisíci požadavky. Šéf něco chce. Kolegové si povídají. Dcera potřebuje dárek k narozeninám a vy musíte jít znovu k lékaři. Mezi všemi těmito každodenními věcmi vždy ztrácíme ze zřetele to, co je pro nás skutečně důležité. Tupě se potácíme dny, děláme svou práci, plníme své povinnosti…

Pro co bije vaše srdce? Kvůli čemu každý den vstáváte? Co ve vás vyvolává pocit, že jste naživu? Když zjistíme, co je pro nás skutečně důležité, naše životy se nabijí energií. Pak už dny neplynou v monotónní šedi, ale každý okamžik bude cenný.

Splnění vašich snů

O čem sníte? Ať už myslíte na cokoliv, když po tom opravdu toužíte, udělejte to! Nemáme nekonečný čas. Pochybnosti ničí více snů, než by kdy dokázalo selhání. Nedovolte, aby pochybnosti zabily vaše sny.

Láska

Láska naplní naše srdce a rozzáří naši duši. Udržet si lásku v každodenním životě může být těžké. Za lásku se vždy vyplatí bojovat. Jediný případ, kdy to neplatí, je, že vaše láska není opětována. Pokud je vaše srdce připoutané k člověku, který si vás neváží a nechá vás hladovět, pak je možná lepší bojovat o lásku k sobě.

Opravdoví přátelé

Každý, kdo někdy seděl v noci u telefonu zoufalý a smutný, a ptal se sám sebe: „Komu teď můžu zavolat?“ ví, jak jsou dobří přátelé důležití. Přátelé jsou naší oporou v těžkých chvílích a podporou ve štěstí. Kdo má dobré přátele, nikdy nebude sám. Proto stojí za to bojovat, abychom si naše přátelství udrželi – i když to někdy může být opravdu těžké, když je toho příliš mnoho nebo nás od našeho nejlepšího přítele dělí tisíce kilometrů. 

Vaše rodina

Rodina nás může přivést k šílenství. Ale ať už je kontakt s naší rodinou z nějakého důvodu obtížný, stojí za to bojovat, aby to bylo lepší, protože naše spojení s naší rodinou je jedinečné a v nejlepším případě nekonečně cenné. Krásné chvíle s naší rodinou nebo s lidmi, kteří pro nás rodinu znamenají, nám mohou dodat spoustu síly.

Finanční nezávislost

V životě jsou fáze, kdy si možná budeme muset vybrat finanční nejistotu, abychom se mohli věnovat jiným důležitým věcem, jako je péče o příbuzné, trávení času s dětmi, nebo dokonce realizace odvážného podnikatelského nápadu. Ale kdykoli je to možné, měli bychom se snažit posílit naši finanční nezávislost. Být finančně závislý nás může svazovat, připoutat k nesnesitelnému životu a bránit nám v tom, co opravdu chceme. Finanční nezávislost znamená svobodu a vždy stojí za to o ni bojovat. 

Vaše zdraví

Každý, kdo byl někdy vážně nemocný, ví, že bez zdraví to nejde a naše tělo si více než zaslouží, abychom o něj dobře pečovali. Pokud máte pocit, že váš život nedělá vašemu tělu dobře, bojujte za jeho zlepšení.

Usmíření

Starý, nevyřešený spor může být otravný. Je tu člověk, který pro nás byl kdysi opravdu důležitý. Pak ale přišla velká rána, sprostá slova a přerušení kontaktu. Pokud ale po takové roztržce stále zůstávají nezodpovězené otázky nebo je naše srdce k této osobě přes všechnu zlobu prostě stále připoutané, může nás to trápit do konce života. Pokud na to nemůžete přestat myslet, zkuste odpustit – i když musíte přeskočit velký stín. Odpuštění nám dává lehkost a novou sílu pro dobré věci.

Spravedlnost

Na této zemi je příliš mnoho lidí, kteří trpí. Zvířat, která jsou týrána, je příliš mnoho. Je příliš mnoho míst, kde existuje nespravedlnost. Je na nás všech, abychom zajistili snížení utrpení. Pomoc tam, kde je potřeba, může přinést velké štěstí do našich životů i do životů druhých.

Naše Země

Neexistuje žádná planeta B. Naše Země je křehký zázrak. Cokoli můžeme udělat pro jejich ochranu, udělejme to. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat