Většina Američanů má příběh o narození Ježíše za historický fakt

Většina Američanů považuje příběh o narození Ježíše za historicky přesné vykreslení toho, co se stalo před více než dvěma tisíci let. Osm z deseti Američanů věří, že byl Ježíšek povit v chlívku a uložen do jesliček. Mezi katolíky a protestanty s tím souhlasí devět z deseti osob.

Pětasedmdesát procent Američanů věří, že Ježíška navštívili tři mudrcové, jimž se říká tři králové, a že byli vedeni na své cestě hvězdou. Ježíškovi pak přinesli zlato, františky a myrhu. Devětaosmdesát procent protestantů a o pět procent méně katolíků s tím vším souhlasí.

Čtyřiasedmdesát procent Američanů věří v to, že pastevcům oznámil narození Ježíše anděl, devět z deseti protestantů a stejný počet katolíků s tím souhlasí.

Třiasedmdesát procent Američanů věří, že se Ježíš narodil panně, souhlasí s tím jednadevadesát procent protestantů a šestaosmdesát procent katolíků.

Dvaasedmdesát procent Američanů věří, že křesťanské symboly by měly být obsaženy ve státních symbolech, souhlasí s tím devět z deseti protestantů a pětasedmdesát procent katolíků.

Nejvíce pak vánočnímu příběhu o Ježíškově narození věří evangelíci, mezi nimi ho jako historický fakt schvaluje šestadevadesát procent.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat