Jsme posedlé sami sebou: Každou šestou selfie zveřejníme!

Pořizování autoportrétů z chytrých telefonů zvaných selfie fotky jsou dnes každodenní činností především u mladých lidí. Mezi ženami je však focení poněkud náročnější. Než zachytí dokonalou selfie fotku, musejí pořídit v průměru šest snímků. Podle nového průzkumu ženy při každém pořizování selfie fotek pět smažou a šestou zveřejní.

„Ženy stisknou v průměru tlačítko smazat pětkrát, než uloží selfie fotku, která je podle nich dost dobrá k zveřejnění online,“ píše britský list The Telegraph.

Muži jsou ve srovnání s ženami spokojeni s každým čtvrtým autoportrétem. Pro ženy je přitom takové focení sebe sama psychicky frustrující. Více než šest z deseti z nich focení prožívá úzkostně a nervózně.

Prohlížení selfie fotek jiných lidí – především lépe vypadajících – stresuje jednačtyřicet procent žen a šestadvacet procent mužů. Vyplývá to z průzkumu u pěti tisíc Britů, který si nechala vypracovat televize ITV.

Znepokojující je však především jiné zjištění. Patnáct procent žen a devatenáct procent mužů vyfotí svého potomka několikrát a snímek pak ořízne, prožene různými filtry a retušuje proto, že není spokojeno s tím, jak jejich potomek vypadá přirozeně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat