Heřmánkový čaj: Recept na dlouhověkost!

Heřmánkový čaj byl po staletí vnímán jako všelék. A skutečně - nálev z úborů této rostliny má protizánětlivé a protirakovinné účinky. Podle texaských vědců ale může celkově prodlužovat život. Některé kultury na světě jej popíjejí pravidelně a tam, kde tak činí, mají v průměru delší život. Heřmánkový čaj snižuje riziko předčasného úmrtí na jakékoli příčiny o třetinu.

Ovšem smutnou zprávou pro muže je, že to funguje jen u žen. Heřmánek je nejstarší a také nejrozšířenější léčivou bylinkou na světě.

„Náš výzkum dokazuje, že konzumace heřmánkového čaje souvisí se snížením rizika předčasného úmrtí na jakékoli příčiny o devětadvacet procent. Platí to pouze u žen, ale zatím nebylo vysvětleno, proč tomu tak je,“ uvedl docent Bret Howrey z University of Texas.

Studie sice neodhaluje to, proč heřmánek život prodlužuje, ale podle jiných studií snižuje krevní cukr, tiší žaludeční potíže, řeší diabetické komplikace a ulevuje od úzkostných poruch. Heřmánek také dokáže snižovat vysokou hladinu cholesterolu, obsahuje antioxidanty, antimikrobiální látky, protizánětlivé látky a má protisrážlivé účinky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat