Kouření zhoršuje akné a způsobuje jizvičky

Kouření není přítelem mladistvé pleti. Je dobře známo, že kuřáci mají mnohem dříve vrásky a mají jich také víc. Jenže kouření zhoršuje také akné. A to dost výrazně. Osoby trpící na vřídky v pokožce by se tabáku měli vyhnout zcela. Už jen proto, že u kuřáků je hojení akné většinou provázeno vznikem jizviček.

„Vztah mezi kouřením a vážným zjizvením pokožky pleti naznačuje, že kouření může zvyšovat vážnost zjizvení u osob náchylných k tvorbě akné,“ tvrdí doktor Raman Bhutani z Harrogate District Foundation Trust.

Výsledky své studie prezentoval na výroční konferenci Britské asociace dermatologů, která se uskutečnila v Manchesteru.

„Akné postihuje velkou část populace, do jisté míry má akné více než osmdesát procent teenagerů. Zatímco většina lidí se této choroby nakonec zbaví, některým zůstanou jizvičky do konce života. Tento problém se někdy velmi obtížně léčí a může poškozovat sebevědomí. Víme, že kouření škodí zdraví, toto je další důvod, proč s ním přestat,“ uvedla dermatoložka Nina Goadová v rozhovoru pro deník The Mail.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18
15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat