Prostreno.cz

Snídaně, která probudí váš mozek

Čeká vás důležité jednání a vy potřebujete pořádně povzbudit mozkové buňky? Začněte snídaní! Přinášíme vám několik tipů na ranní jídla, která vám pomohou se soustředěním a myšlením.

Nízkotučný jogurt a lněná semínka

Lněná semínka obsahují mozku prospěšné omega-3 mastné kyseliny a jogurt je bohatý na bílkoviny. Společně tvoří skvělou dvojici, která vám usnadní soustředění.

Celozrnné cereálie a sušené ovoce

Celozrnné cereálie vám pomohou po celé dopoledne udržovat hladinu cukru v krvi, takže nebudete mít problém s únavou během náročného programu. Sušené ovoce je výborně doplní a navíc obsahuje celou řadu prospěšných vitaminů a minerálů.

Omeleta z bílků

Pokud se cítíte (nebo máte k snídani rádi) na něco většího a teplého, udělejte si lehkou omeletu z bílků a klidně do ní přihoďte i trochu proteinů v podobě drůbežího masa. Doplňte ji čerstvými rajčaty nebo jinou zeleninou. Zásoba bílkovin je pomocníkem při soustředění, navíc společně s vlákninou v podobě zeleniny zajistí, že i když se vám dopolední program protáhne, nebudete mít hlad.

Ovocný koktejl

Nemáte-li po ránu moc času, rozhodně se snídani nevyhýbejte, zkuste si ji třeba urychlit a ulehčit – zkrátka do mixéru nalijte mléko a přihoďte směs svého oblíbeného ovoce. Bílkoviny, cukry i vitamíny a minerály tak máte v jediné sklenici, na niž si čas určitě zvládnete udělat. Recept na Koktejl z manga najdete na Prostřeno.cz.

Domácí müsli

Pokud příliš nedůvěřujete hotovým müsli ze supermarketu (někdy bývá zbytečně sladké apod.), vyrobte si doma vlastní! Zkrátka zkombinujte vločky, sušené ovoce, oříšky, mandle… Zkrátka cokoli, co máte rádi. Namísto cukru použijte k oslazení med. V jediné misce pak váš mozek získá vitaminy, minerály, cukr, s mlékem i proteiny, a navíc svému tělu zajistíte dostatek vlákniny. Recept na Domácí műsli najdete na Prostřeno.cz.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat