Prostreno.cz

Co pít, pokud se snažíte konečně zhubnout

Skvělá postava se hodí vždycky – v létě, v zimě, prostě kdykoli. Taky přemýšlíte, že se jí „podíváte na zoubek“ a trochu na sobě zapracujete? Vaše snažení mohou podpořit dva kouzelné nápoje regulující tělesnou hmotnost. Pijte je denně a výsledky se brzy dostaví!

Podle průzkumů si dává novoroční předsevzetí zhruba 40 až 50 procent lidí, přičemž už během prvního týdne v lednu je poruší čtvrtina z nich. A který cíl se již dlouhá léta drží v kurzu? Mezi nejčastější mety patří pochopitelně hubnutí.

Leden totiž mnoho lidí považuje za ideální čas pro své rozhodnutí. Jednak začíná nový rok, který symbolizuje start a jakýsi pomyslný odrazový můstek pro změny, ale taky do plavkové sezony je ještě daleko. Znamená to tedy spoustu času na snahu! Akorát s tou pevnou vůlí je to trochu složitější… Když nejsou vidět valné výsledky, tak se hubnoucí režim udržuje poměrně těžko. Tak třeba pomohou dva speciální nápoje regulující tělesnou hmotnost… Který vám bude sympatičtější?

Citronová šťáva s černým pepřem

Citronová šťáva udržuje tělo svěží a pomáhá při trávení jídla, protože se rozpadá v gastrointestinálním traktu. Přidejte do ní trochu černého pepře, ať se její účinek ještě znásobí! Černý pepř obsahuje piperin, který pomáhá blokovat tvorbu tukových buněk, což je vědecky dokázáno.

Korejští vědci, jejich studie byla uveřejněna v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, potvrdili, že piperin odbourává hladinu tuků v krvi a kromě toho má i další pozitivní účinky na lidské zdraví. Například pozitivně ovlivňuje metabolické procesy v těle. Tak na co ještě čekáte? Jednoduše smíchejte citronovou šťávu, čerstvou vodu a černý pepř a nápoj nechte v chladničce. Když jej budete popíjet během dne, nebudete litovat!

Zelený čaj se zázvorem

Zelený čaj má tři složky, které vám pomohou při hubnutí. Jedná se o katechiny, L-theanin a kofein. L-theanin pomáhá při uvolňování šťastné chemické látky známé jako dopamin, která reguluje chuť k jídlu. Kofein zvyšuje energii a zrychluje metabolismus. Katechiny na straně druhé zase patří k antioxidantům, které zpomalují vstřebávání tuku. Uvařte si zelený čaj a přidejte do něj ½ čajové lžičky mletého zázvoru. Vypijte nejméně 1–2 hrnky denně.

Tyto dva nápoje jsou považovány za velkou pomoc při hubnutí. Mnoho lidí díky nim snížilo svoji tělesnou hmotnost a vám se to podaří také, pokud snížíte svůj denní kalorický příjem, a naopak zvýšíte fyzickou aktivitu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat