Prostreno.cz

Babské rady na rýmu. Tyhle stojí za vyzkoušení

Zase smrkáte ostošest, nebo byste naopak rádi, jenže rýma jako by se „zasekla“? Vsaďte na osvědčené babské rady. Vždyť cibulová šťáva vetřená do chodidel, slepičí polévka nebo inhalace heřmánkového odvaru dokáže divy!

Už vás vážně deprimuje ta zatracená rýma? Tak jasně, nemůžete pořádně dýchat, spát musíte skoro vsedě a cítíte nepříjemný tlak v uších. Pokud vás právě teď napadlo, že pro ulevující spásu vyrazíte do lékárny, kde se poohlédnete po nějakých kapkách, ještě zadržte. Co takhle babské rady, které fungují dnes stejně dobře jako kdysi? Možná, že vám od vašeho problému pomohou – a navíc přírodní cestou. Vyzkoušet můžete třeba tohle!

Stará dobrá cibule. Ta nikdy nezklame

Jen stěží bychom hledali domácnost, kde by „královna kuchyně“ neměla své čestné místo. Je tedy velice pravděpodobné, že nějaký ten kousek číhá i ve vašich zásobách. Vetřete si do chodidel cibulovou šťávu a vklouzněte do teplých ponožek. Pro maximální efekt si na noční stolek položte ještě talířek s nakrájenou cibulí. Tenhle trik používanými celými generacemi zaručeně „protáhne“ neprůchodné dýchací cesty.

Slepičí polévka? Ta zahřeje i léčí

Velice osvědčený recept z dob dávno minulých je slepičí polévka. Ta se pacientům podává ještě horká alespoň dvakrát denně. Co je na ní tak zvláštního? Asi víc, než byste si pomysleli. Ve slepičím vývaru je totiž vysoký podíl bílkovinné látky zvané cystein, jež značně zpomaluje tvorbu sekretu při rýmě. Není to dokonalé spojení příjemného s užitečným? Zaplníte žaludek a ještě se vám uleví!

Bylinky. Zachránci z přírody

Otravná rýma se dá zahnat i tím, že si vsunete do nosu sušené bazalkové lístky. Pochopitelně jen tak hluboko, aby šel „medikament“ pohodlně vyndat. Hodně pomůže i inhalace odvaru z heřmánku nebo výluhu ze stejných dílů máty, heřmánku a řepíku. Jako vhodnou svačinu doporučujeme chléb s máslem a nastrouhaným křenem – tahle silná kořenová zelenina vám rýmu zaručeně spustí.

Čaj pro extra úlevu

Budete potřebovat zhruba 70 gramů listů cukrové řepy, 15 gramů jahodníku, stejné množství malinového listí, jednu cibuli a trochu medu na doslazení. Vypadá spojení těchto ingrediencí jako nevábná divočina? Zkuste se „pochlapit“, na tento tajný recept nedaly babičky dopustit! Všechny byliny s cibulí spařte v litru vroucí vody, doslaďte medem a popíjejte horké podle potřeby. Co nevidět už kapesníky nebudete potřebovat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat