Prostreno.cz

Hubněte i bez posilovny. Víme, co zaručeně zabere

Rozhodli jste se zbavit nějakého toho kila navíc, z vašeho jídelníčku by skákala radostí i doktorka Cajthamlová, ale nějak se nedokážete přinutit ke sportu? Pak věřte, že existují i alternativy sportu (i když možná ne tak efektivní).

Spousta z nás nemá ani tak problém s tím, že v honbě za dokonalejší postavou musí upravit jídelníček, ale už z dálky se vyhýbají posilovnám obloukem. Jaké mají tito lidé možnosti?

1. Sex

Sice se říká „to nejlepší na konec“, ale řekněme to hned na začátku – při sexu spalujete kalorie jako diví. A pokud zkoušíte nejrůznější pozice, zapojíte spoustu rozličných svalů.

2. Spánek

Ano, ano, ano! Konečně máte jasný důvod si pořádně přispat. Bylo totiž zjištěno, že lidé, kteří mají dostatek spánku, nemají tolik problémů s nadváhou a lépe hubnou.

3. Masáž

Masáže podporují krevní oběh a odvádí toxiny a vodu z těla, pomáhá i odbourávat tukové buňky. Některé reflexní body, například na chodidlech, údajně dokážou po stlačení nastartovat metabolismus.

4. Koření

Některé koření prokazatelně dokáže nastartovat metabolismus a tím zvýšit počet spálených kalorií. Navíc některá dochucovadla dokážou zajistit pocit sytosti po mnohem kratší době, než kdybychom pokrm konzumovali bez nich (díky nim se totiž mnohem více soustředíme na výraznou chuť a vůni jídla a náš mozek zareaguje rychleji, takže toho tolik nesníme). Navíc můžeme dochucovadly nahradit sůl (nebo alespoň její podstatnou část), která přispívá k zadržování vody v těle.

5. Dýchání

Ano, i tak základní věc, jako je dýchání, pomáhá v boji s kilogramy. Ale musí to být „to správné dýchání“. Tedy nádech nosem, do břicha, výdech pusou. Pomalu, promyšleně. Tak totiž spálíme poměrně dost kalorií (samozřejmě ne tolik jako na rotopedu, ale víc než normálně). Nejlepší je lehnout si na záda, uvolnit se, položit si tuku na břicho a zhluboka dýchat podle mininávodu výše. Tak zpravidla nemůžete udělat chybu.

6. Smích

Nejenže má pozitivní vliv na naši psychiku, ale i imunitní systém, smích dokáže i hezky spalovat kalorie. Pokud se přes den alespoň pětkrát opravdu od srdce pořádně zasmějete, je to, jako byste strávili 10 minut na posilovacím přístroji. Jistě, není to moc, ale každá kalorie se počítá, no ne?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat