Prostreno.cz

Hubněte již před polednem. Jak se to dělá?

Zůstalo vám po náročném vánočním období nějaké to kilo navíc? Je na čase se ho zbavit! Zařaďte do svého života pár následujících triků, a to již během dopoledne, a ručička na váze půjde dolů mnohem lépe a rychleji.

Plánujete si večerní cvičení, ale jen co se setmí, už se vám nikam nechce? Toužíte hlavně po odpočinku? Pak pro vás máme pár tipů, které vám pomohou zhubnout již předtím, než si dáte oběd. Pokud totiž nastartujete tělo i mysl rovnou po probuzení, je mnohem větší šance, že svůj plán dodržíte. Vytvořte si zvyky a rituály, díky kterým získáte svoji vysněnou postavu.

Zaměřte se na spánek

Odpočinek je velmi důležitý, pokud plánujete zatočit s nechtěnými kily. Patříte-li mezi spáče, kteří odsouvají zvuk budíku o každou další minutu a nakonec vyletíte z domu bez snídaně, je načase to změnit. Zatněte zuby a vstaňte půl hodiny před budíkem, naučte se dopřát si kvalitní spánek, pravidelně vstávejte a snídejte.

Absence spánku může zpomalit metabolismus! Vědci také uvádí, že čas buzení by měl být každý den stejný. Nevyspávejte tedy v sobotu až do poledne, vašemu spánkovému rytmu to uškodí.

Posnídat v klidu svého domova je také důležitou součástí hubnoucího procesu. Ideální první jídlo dne by nemělo obsahovat jen sacharidy, ale také bílkoviny. Jen tak zůstane hladina cukru v krvi stabilní a vy si nebudete dávat k dopolední kávě koláč.

Ranní cvičení je úžasný prostředek jak zhubnout, ovšem lidí, kteří se ještě před prací vybičují k běhu nebo návštěvě posilovny, je jako máku. Pokud patříte mezi ty, pro které je takovýto ranní pohyb nemyslitelný, vyzkoušejte alespoň pár cviků z jógy. Jsou nenáročné, protáhnete si tělo, rozproudíte lymfatický systém a nastartujete metabolismus. Vyzkoušejte například pozdrav slunci!

Cesta do práce

Přesun z domova do práce je ideální příležitostí k prvnímu pohybu! Jezdíte do práce MDH? Skvělé! Vystupte o jednu zastávku dřív a zbytek cesty jděte pěšky. Pokud se do práce chystáte autem, zaparkujte co nejdál od domu, anebo si naplánujte cestu k vozu tak, že nejprve obejdete pár ulic. No, a jestli máte v domě nebo práci výtah, určitě ho přenechte línějším kolegům!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat