Prostreno.cz

Esenciální oleje mohou pomoci při shazování kil

Ať děláte, co děláte, ještě pořád se nevejdete do menší velikosti kalhot, přitom léto se neúprosně blíží? V tom případě je čas zprovoznit aromalampu a pořídit si esenciální šalvěj, levanduli a bergamot. Jak tyto oleje ovlivňují hubnutí?

Léto se pomalu blíží, takže přípravy na plavkovou sezonu vrcholí. Jak jste na tom vy? Pokud i přes veškeré snahy o redukci váhy vidíte žalostné výsledky, mohl by se vám hodit každý zlepšovák. A jeden spolehlivý vám teď představíme! Jedná se o aromaterapii, která kromě toho, že prokazatelně posiluje imunitu, léčí nejrůznější nemoci a tlumí bolesti, je i dobrým fitness parťákem. Které konkrétní oleje vás v tomhle směru nezklamou?

Šalvěj hodí do pohody vás i trávení

Šalvěj je pro své účinky využívána již celá staletí. Starověcí šamani s její pomocí vyvolávali duchy svých předků, přičemž ji přidávali do svých tajemných lektvarů a vykuřovadel. I staří Římané ovšem věřili, že tato bylina má zázračné schopnosti. A měli pravdu! Pokud si ji pořídíte v esenciální podobě, její inhalace je zaručeným prostředkem proti oxidačnímu stresu – známému strůjci nadváhy a diabetu. Smícháte-li aromatickou tekutinu s dalším nosným olejem, získáte zase „pomazání“, jež usnadní i hodně komplikované trávicí procesy, urychlí metabolismus a zapůsobí proti nadýmání. Stačí si s ním namasírovat břicho!

Bergamot zlepšuje duševní rozpoložení

Aromatický profil bergamotu je originální směsí sladkých i pikantních tónů se zajímavými účinky. Vdechování této vůně okamžitě zatne tipec úzkostem a stresu, zatímco navodí relaxační pocit klidu a rovnováhy. Co si budeme povídat, právě nervozita je častým důvodem mlsání „zakázaných potravin“, které si s dietou příliš nerozumí. Již několik vědeckých studií prokázalo, že „tekutý bergamot“ snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu a odplavuje negativní emoce. Právě proto je perfektním harmonizátorem, když člověku není do zpěvu…

Levandule pro lepší spánek

Ano, kvalitní noční odpočinek je pro fyzickou i psychickou kondici klíčový. Ovšem pozor, tento druh regenerace úzce souvisí i s redukcí váhy! Britští výzkumníci působící na Univerzitě Southampton došli na základě své studie k názoru, že ve fázi hlubokého spánku tělo aktivně produkuje růstový hormon. Právě on se prý značně podílí na spalování kalorií! Pokud máte trable s usínáním, nebo se v průběhu noci často budíte, nasávejte vůni levandule. Ta vás do říše snů moc ráda doprovodí.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.fitnessmag.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat