Prostreno.cz

Ovoce, které prokazatelně zlepšuje kvalitu pleti

Jak často jíte jablka, jež se sice tváří zcela obyčejně, nicméně mají famózní zkrášlující schopnosti? Proces stárnutí dokáže zpomalit i avokádo nebo papája, která navíc funguje jako skvělý zprostředkovatel hydratace.

Toužíte po zdravé, bezchybné a zářící pokožce? Tak samozřejmě, kdo by něco takového nebral všemi deseti. Pokud se ptáte, jak toho docílit, aniž by člověk nemusel kupovat kosmetiku za desetitisíce, odpověď je jasná. Zařaďte do jídelníčku ovoce, jehož lahodné složení prokazatelně zlepšuje kvalitu pleti! Které druhy v tomhle ohledu svědomitě plní svůj účel?

Papája jako mocné občerstvení

Papája pravděpodobně pochází ze Střední Ameriky a bývá spojována hlavně s léčbou zánětů. Ovšem málokdo tuší, že také posiluje imunitu, prospívá kardiovaskulárnímu systému a svědčí ostrému zraku. Plod, na který svého času nedal dopustit ani slavný mořeplavec Kryštof Kolumbus, rovněž napomáhá produkci kolagenu, přičemž platí za bohatou zásobárnu vitaminu A. Ten hraje klíčovou roli v regeneraci kožních tkání a podporuje hydrataci, neboť „dohlíží“ na správný průtok krve.

Jablko, šťavnatý zázrak

Existuje mnoho důvodů, proč si dát jedno jablko každý den. Věděli jste, že kulatý přítel předchází vzniku zubních kazů, zatímco poskytuje prevenci před Parkinsonovou chorobou i rakovinou? Zároveň podstatně snižuje riziko diabetu, bojuje proti depresím a podílí se na regulaci škodlivého cholesterolu. Vzhledem k tomu, že jablko je báječným zprostředkovatelem vlákniny, odstraňuje nahromaděné škodlivé látky, což se na vizáži pochopitelně projeví jen příznivě.

Ani avokádo vás nezklame

Ať už se o něm říká cokoli, avokádo na seznamu prospěšných potravin zaujímá přední příčky. Je o něm známo, že nabízí vysoký podíl vitaminů skupiny B, dále C, E a K. Poskytne však i poctivou dávku minerálů, konkrétně pak draslíku, železa, vápníku, hořčíku, manganu, sodíku, zinku a železa.

Za zmínku stojí i přítomnost kyseliny olejové, palmitové nebo linolové. Působení těchto látek v kombinaci s přítomnými rostlinnými tuky zachovává elasticitu kůže a hloubkově ji vyživuje. Cizokrajný „dáreček“ rovněž tlumí vyrážky, léčí akné a zpomaluje biologický proces stárnutí. Považován je dokonce i za nepřítele celulitidy, to jen kdybyste to zkrášlování chtěli vzít ze širšího spektra…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat