Prostreno.cz

Rychlé zklidnění bolavého štípance od komára

Štípanec od komára především hodně svědí a je tedy dost nepříjemný. Jak tohle růžové a oteklé místo zklidnit? Použijte slupku od banánů, jedlou sodu nebo citronovou šťávu!

Ze všech záškodníků, které si libují v teplém počasí, je komár jeden z nejnepříjemnějších. Používáte po jeho útoku nějaký ze steroidních krémů s hydrokortisonem? Ještě zadržte, máte na výběr šetrnější metody!

Aloe vera

Aloe vera je známá svou schopností zklidnit popálení sluncem, ale stejně tak může pomoci snížit zánět, otok a svědění způsobené komárem. Je to proto, že se jedná o přírodní antiseptické činidlo, jež krotí bolest a urychluje hojení. Stačí mezi prsty promnout jeden z listů této bájné rostliny a získaným gelem si potřít růžové místo. Takto opakujte každé dvě až tři hodiny.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je praktický lék na tolik věcí! Díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem zklidňuje a dezinfikuje postiženou oblast, a dokonce, stejně jako v případě aloe vera, urychluje hojení. Pokud máte na těle spoustu komářích kousnutí, přidejte několik šálků jablečného octa do vany naplněné teplou vodou. Pro dosažení nejlepších výsledků v lázni odpočívejte nejméně 15 minut.

Jedlá soda

Jedlá soda je přírodní dezinfekční prostředek, který také pomáhá snižovat zánět, a protože obsahuje mírné alkalické sloučeniny, zároveň neutralizuje rovnováhu pH pokožky. Trochu jedlé sody smíchejte s kapkou vody, vytvořte pastu a tu naneste na komáří kousnutí. Nechte 10 minut působit a poté smyjte. Opakujte přitom podle potřeby.

Banánová slupka

I když se vám může zdát divné, že by banánová slupka mohla být užitečná, je tomu skutečně tak. Jednoduše ji použijte k potírání své pokožky. Pro obsah minerálních látek, vitaminů a kyselin se zbavíte svědění i bolesti.

Bazalka

Bazalka je populární bylinkou kuchařů, jež se přidává zejména do omáček a dušených mas. Málokdo však ví, že také může přinést úlevu napadené kůži, neboť obsahuje tymol a kafr. Pro léčebnou kúru se dají využít čerstvé bazalkové listy nebo bazalkový esenciální olej.

Citronová šťáva

Ano, i citron je vůči komárům užitečný. Toto šťastné žluté citrusové ovoce je připraveno poskytnout okamžitou úlevu od bolesti a svědění. Ostatně, šťáva je báječné přírodní anestetikum s antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi. Tak na nic nečekejte, rozkrojte citron na polovinu a potřete zasažené oblasti na své pokožce.

Zdroj: www.cdc.gov/mosquitoes/mosquito-bites/symptoms.html - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat