Prostreno.cz

Předcházejte tvorbě pavoučích žilek změnou jídelníčku i šatníku

Trápí vás malé popraskané žilky? Dejte si pozor na tučné potraviny plné soli. Hodně pomůže i to, když přestanete nosit těsné oblečení!

Pavoučí žilky neboli metličky. To je problém, který se v drtivé většině případů týká žen. Přestože je sklon k této patálii do jisté míry dědičný, odborníci se domnívají, že jejím největším strůjcem jsou hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce, těhotenstvím nebo menopauzou. Máte s mikrovarixy co dočinění i vy? Pokud je chcete o něco zmírnit, držte se těchto zásad.

Správná strava? To je základ

Není ve vašem jídelníčku nouze o tučná jídla a přesolené potraviny? Těm je lepší se obloukem vyhýbat, neboť nahrávají zadržování vody v organismu, přičemž poskytují příhodné podmínky pro vznik otoků. A to zmíněný estetický nešvar jenom zhoršuje! Raději se soustřeďte na bohaté zdroje vlákniny, vitaminů a minerálů, které přispívají k odstranění nahromaděných toxinů a přebytečných tekutin v systému. Tudy vede cesta, jak se s „pavoučím nadělením“ poprat!

Ginkgo biloba jako spojenec

Strom známý pod pojmem jinan dvoulaločný má spoustu zdravotních výhod, včetně zlepšení paměti i útlumu alergických reakcí. Bývá však vnímán také jako efektivní prostředek na mikrovarixy, protože posiluje tkáně nacházející se ve stěnách žil, čímž podporuje krevní oběh i okysličování každé buňky v těle. Pravidelné „užívání“ tohoto pokladu opravdu svede divy!

Revize šatníku, která je třeba

Potrpíte si na těsné oblečení, díky němuž vyniknou štíhlé a pracně získané křivky? Nic proti vašemu vkusu, ovšem veškeré přiléhavé kousky negativně ovlivňují krevní cirkulaci. To nejenže hraje do karet vývoji křečových žil, ale také stojí za vznikem nežádoucích metliček. Bude tedy lepší vyrazit na nákupy a pořídit si volnější a pohodlnější šatník, jež je ve vašem případě jenom doporučován.

Nechte své nohy odpočívat

Kdy jste svým dolním končetinám poskytli nějaký pořádný relax? Jako léčivý odpočinek se jeví kopřivová lázeň. Tato bylina se asi nejvíce využívá jako stimulant látkové výměny, nicméně blahodárně působí také na obranyschopnost, zatímco čistí krev od toxických látek, napomáhá činnosti slinivky břišní, snižuje hladinu cukru v krvi a tlumí bolesti hlavy. Její dobrodiní sahá ale ještě dál!

Do pětilitrové nádoby nasypte stonky i listy kopřivy a celé množství zalijte studenou vodou. Poté mírně prohřejte a do vzniklého medikamentu ponořte lýtka zhruba na 20 minut. Tím se vám vylepší prokrvování i vzhled „barevných nepřátel“ krásy!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK563218/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4551823/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat