Prostreno.cz

Cibule s medem je fungujícím pomocníkem při hubnutí

Cibuli má doma každý a med jakbysmet. Už jste slyšeli o tom, že když tyto dvě suroviny smícháte dohromady, získáte urychlovač hubnutí, který navíc snižuje horečku a zastavuje záněty?

Kurkuma, zelený čaj, chilli koření nebo brokolice. To je jen zlomek potravin, o kterých je známo, že podporují hubnutí. Když jde o redukci váhy, jen málo lidí by si pomyslelo, že s ním může mít něco společného i obyčejná cibule. Ani vás by tohle nepadlo? Pak vás následující řádky asi hodně překvapí.

Kouzlo posvěcené vědou

Ať už je cibule syrová, vařená, dušená či pečená, vyznačuje se skutečně famózním množstvím živin. V jejím nutričním profilu není nouze ani o kvercetin, což je specifický typ antioxidačního flavonoidu. Jak to souvisí s tématem? Právě kvercetin si vědci dávají do souvislosti nejen s rychlejším metabolismem, ale i omezeným hromaděním tukových buněk. Jinými slovy – jako spojenec má při dietě velice silné slovo, které je hřích nevyslyšet. Jak si tenhle zlepšovák naservírovat, aby měl co nejlepší účinky?

Chce to něco sladkého!

Jednou z doporučovaných možností je kombinace cibule s medem, užívaná vždy ráno, a to na lačný žaludek. Udivilo vás snad to včelí sladidlo? I ono má kupodivu vlastnosti, které i tu nejlínější látkovou přeměnu patřičně nakopnou, čímž urychlí spalování kalorií. Váš osobní zeštíhlující elixír se pak připravuje následovně – jednu oloupanou větší cibuli zpracujte v mixéru, přidejte k ní trochu vody a dvě polévkové lžíce medu. Tato směs má i jiné zajímavé benefity, které opravdu nelze nezmínit.

Útlumem zánětů to jen začíná

Medovo-cibulová šťáva je podle některých odborníků velmi účinná při snižování zánětů a horečky. Závěry amerického výzkumu publikované v magazínu American Journal of Physiology naznačují, že také uvolňuje dýchací cesty a poskytuje úlevu při astmatu. V odborné profesi se mluví i o tom, že tento medikament léči infekce močového měchýře a omezuje pravděpodobnost rakoviny. Pozitivně působí i na imunitu, trávení a psychické rozpoložení. Tak si každou jeho lžičku náležitě vychutnejte…

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7919894/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7573243/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat