Prostreno.cz

Prášek z pšeničné trávy využijete na několik způsobů

Pšeničná tráva patří mezi superpotraviny s mnoha pozitivními účinky. Jelikož je běžná dostupná v obchodech se zdravou výživou, na nic nečekejte a vhoďte ji do svého nákupního košíku. Věřte, že už včera bylo pozdě!

Pšeničná tráva je mladá tráva pšenice, která patří do čeledi rostlin Triticum aestivum. Je nabitá silnými živinami, díky kterým je extrémně zdravá. Obsahuje vlákninu, bílkoviny, vitaminy A, C, E, K a B komplex, pak taky železo, vápník a hořčík. Studie poukázala na její antioxidační, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti (1), z čehož vyplývá, že je božím darem pro zdravou a zářící pleť, dobrou ústní hygienu a silná střeva. Zde je několik způsobů, jak se prášek z pšeničné trávy dá zařadit i do vašeho denního režimu.

Smoothie z pšeničné trávy

Vše, co musíte udělat, je připravit si k ruce oblíbené ovoce a přidat k němu lžíci prášku z pšeničné trávy. Nezapomeňte dochutit medem místo cukru, získáte energetický booster, vynikající předtréninkový, případně ranní nápoj! Pití tohoto smothie na lačný nastartuje váš metabolismus, což podpoří hubnutí, zároveň zlepšíte zdraví svých střev.

Ústní voda z pšeničné trávy

Pšeničná tráva je skvělým zdrojem chlorofylu a chemoproteinu, který ničí škodlivé bakterie. Předchází tak zubním kazům a infekci dásní. Proto prášek z pšeničné trávy přidávejte do běžné zubní pasty nebo ústní vody.

Obličejová maska z pšeničné trávy

Pšeničná tráva má protizánětlivé vlastnosti, takže pomáhá při redukci a prevenci akné. Můžete ji přidat do jakékoli pleťové masky, která vám zajistí zářivou pokožku bez akné. (Masku nanášejte jednou týdně.)

Zábal na vlasy z pšeničné trávy

Z prášku z pšeničné trávy lze vytvořit úžasná vlasová maska. Stačí jej smíchat s vodou. Ujistěte se, že maska má konzistenci podobnou pastě. Naneste ji na pokožku hlavy a vlasy a nechte působit 15–20 minut, poté smyjte. Zbavíte se lupů a posílíte kořínky. Takže už běžte a vyzkoušejte tuto superpotravinu, která vás uchvátí svou silou! Za 100 gramů zaplatíte něco okolo 43 korun.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30059150/, názor autor

www.healthshots.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat