Jak oslavit Silvestr a neporušit zásady hubnutí? Tady máte návod!

Konec roku není postrachem diet a zdravé výživy jen kvůli dobrotami prošpikovaným Vánocům, ale také z důvodu silvestrovských oslav. Jak po nich nemít výčitky pro množství zkonzumovaných kalorií?

Silvestr a Nový rok jsou jednou do roka, ale i tak nám mohou pokazit několikaměsíční snahu o zhubnutí či zdravý životní styl. Jistě, jeden úlet zas tak moc neznamená, ale kdo nám zaručí, že povolíme-li jednou, nepovolíme i podruhé (protože důvod k nějaké té oslavě se spoustou jídla je přece vždycky)?

A tak, pokud chcete zůstat věrní svým snahám o vyhýbání se nezdravým a extrémně kalorickým potravinám, budete si muset uzpůsobit i oslavu závěru starého a začátku nového roku. (Čtěte také: 5 kroků k úspěšnému novoročnímu hubnutí)

Buďte kreativní

Je velký rozdíl, zda oslavy (respektive jejich jídelníček) řídíte vy, nebo jste-li na party u přátel apod. Pokud jste hostitelkou, máte pozici o něco ulehčenou. Obložené mísy můžete naplnit odlehčenými variantami pochoutek (např. sýrů s nižším než 40% podílem tuku je na trhu spousta a jsou velmi kvalitní, libovou šunkou nahradíte energeticky bohatší salámy, jednohubky vyrobíte z tmavého, nikoli světlého pečiva a pomazánky ukuchtíte spíše tvarohové či ze žervé než z majonézy).


Telefonní astroporadna!
Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!

Potrpí-li si vaše rodina nebo přátelé na obligátní chlebíčky, dopřejte jim je – pokud dáte přednost kupovaným, pak si jich s největší pravděpodobností moc nedopřejete, pokud je budete připravovat doma, udělejte několik (nebo rovnou všechny, vděčná vám bude jistě i řada hostů) opět v odlehčené formě (věřte, na chlebíčku nemusí být vždy jen bramborový salát, šunka, vajíčko a kopec majolky).

Věnujte minimálně jednu mísu zelenině – nakrájejte ji tak akorát na sousta nebo do ruky a chroupejte a chroupejte (díky vláknině budete zasycení a nebude vám dělat tolik těžkostí odepřít si všechny ty tradiční pokrmy).

Nejrůznější pochutiny v podobě chipsů, pražených oříšků, slaných tyčinek apod. svým hostům klidně dopřejte (pokud je rádi), ale vy se jim vyhýbejte (posuňte je třeba na nejvzdálenější stranu stolu, abyste na ně nedosáhli).

Myslete na to, co jíte

Chystáte-li se strávit silvestr „venku“, tedy na nějaké party či na návštěvě u známých (rodičů apod.), je vaše pozice poněkud ztížená, protože skladbu jídla nemůžete nijak ovlivnit. Tady se budete muset spolehnout především na svou silnou vůli (což je někdy hodně těžké) a na to, že hostitel(ka) bude při přípravě občerstvení alespoň trochu kreativní.

Každopádně se zkuste před odchodem z domova najíst, abyste na oslavu nedorazili hladoví – bude se vám mnohem lépe odolávat svodům všech možných pochutin. Neodoláte-li, hlídejte si alespoň množství, které sníte. Jezte pomalu, na jídlo se soustřeďte (když budete bezmyšlenkovitě strkat do úst jedno jídlo za druhým, sníte toho mnohem více). (Čtěte také: Hubnu zdravě. Nebo ne? Tady je 6 nejčastějších chyb)

I na pití záleží

Se Silvestrem a Novým rokem je kromě jídla spojeno i pití. Nechce-li se vám celý večer a noc usrkávat vodu (i když to by samozřejmě byla ideální varianta) a zůstat jedinými naprosto střízlivými z celé společnosti (ačkoli i to má občas své výhody), vyhněte se alespoň tvrdému alkoholu a koktejlům – jejich kalorická hodnota se může vyšplhat do závratných výšek, takže, i když si budete poctivě hlídat, co jíte, celé vaše snažení nakonec vyzní naprázdno. Zvolte tedy raději víno (nejlépe bílé a ideálně ve formě vinného střiku).

Když se budete na Silvestra kontrolovat, předejdete výčitkám svědomí (mimochodem, pokud už „ujedete“, výčitkami to nespravíte), a navíc se nebudete druhý den muset potýkat se zkaženým žaludkem nebo kocovinou, tak jako většina národa. (Čtěte také: Přípravky na hubnutí – opravdu jsou všemocné?)






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat