Chcete být krásná? Dopřejte si 8 hodin spánku

Odborníci mají jasno. Spánek zkrášluje. Nedospalí lidé vypadají méně přitažlivě a méně zdravě než ti, kdo se mohou vyspat dosyta.

Vědci z prestižního stockholmského Karolinska Institut pořídili fotografie třiadvaceti dobrovolníků, kteří spali osm hodin. Pak je znovu vyfotili po jedenatřiceti hodinách beze spánku.

Pětašedesát dobrovolníků pak snímky hodnotilo. Ukázalo se, že nedospalí a unavení lidé jim připadali méně zdraví i nepříliš přitažliví.

Snímky si přitom byly velmi podobné: dobrovolníci, muži i ženy, byli foceni bez líčení, ve stejné vzdálenosti od objektivu, se stejným výrazem ve tváři. Nebyli mezi nimi žádní kuřáci a nikdo z nich během dvou dnů před studií nepožil žádný alkohol. (Čtěte také: 10 dobrých důvodů, proč mít sex pravidelně!)

Podle listu Metro sice není zcela jasné, podle čeho se pozná, že je někdo nedospalý, ale lidé to evidentně poznají a unavené muže i ženy vidí jako méně přitažlivé.

Zdá se tedy, že spánek je nejlevnější způsob zkrášlení, který si lidé mohou dopřát.


Je vám nevěrný?
Vše vám ohleduplně objasním, zavolejte mi! Kartářka Ivona





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat