6 jídel, která zklidní podrážděný žaludek

Už jsme to zažili všichni – občas se prostě naše zažívání rozhodne, že s námi nebude spolupracovat. Ať už si za to můžeme sami nebo je na vině například viróza, příroda nás naštěstí vybavila několika potravinami, které nám dokáží pomoci.

Po čem sáhnout, jestliže nás zlobí zažívání?

1. Jablka

Nejenže obsahují ten správný typ vlákniny, který naše podrážděné zažívání zklidní, ale navíc jsou plné enzymů, jež podporují trávení. Jestliže máte citlivý/podrážděný žaludek, nejezte je syrové, ale lehce je povařte nebo upečte. Budou stravitelnější.

2. Papája

Obsahuje papain, což je enzym, který hraje v trávení důležitou úlohu. A tak si dokáže poradit s podrážděným žaludkem, ale i dalšími zažívacími potížemi, jako je například pálení žáhy, průjem a další. Ačkoli je v našich zeměpisných šířkách stále exotickým ovocem, vyplatí se po něm v případě obtíží sáhnout.

3. Ovesné vločky

Jsou plné vlákniny (té rozpustné i nerozpustné), a tak přispívají ke zdravému zažívání. Navíc pomáhají ke snížení škodlivého cholesterolu.

4. Avokádo

Je skvělým zdrojem draslíku, ale také zdravých tuků, které našemu zažívání dělají opravdu dobře (stejně jako našemu srdci).

5. Fenykl

Je naprosto nepřekonatelným „lékem“ při nadýmání. Stačí půl lžičky drcených fenyklových semen zalitých šálkem vroucí vody a je po problému!

6. Skořice

Pomůže se zažíváním a budete ji milovat především jako bojovníka při průjmu, ale také nadýmání nebo třeba ranních nevolnostech. S již zmíněným povařeným jablkem umí zázraky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat