Máte vysoký tlak? Stačí si dát denně jogurt!

Každodenní konzumace bílého jogurtu může přispívat nejen ke zdraví střev, ale také ke zdraví srdce a cév. Osoby, které si dopřejí bílý jogurt aspoň pětkrát týdně, jsou ohroženy hypertenzí o pětinu méně než ty, které si dají maximálně jednu porci týdně. Ještě silnější účinek pak má kombinace bílého jogurtu a čerstvého ovoce a ořechů.

Nikoli však ovocných jogurtů, které jsou plné potravinářských přídavků, škrobů, cukrů a barviv. Jejich konzumace blahodárný vliv na srdce a cévy nemá.

U jedinců, kteří si pětkrát týdně dopřejí bílý jogurt a spoustu ovoce, zeleniny a ořechů, je riziko hypertenze nižší o třetinu.

„Žádná potravina není zázračná, ale přidání bílého jogurtu ke zdravé stravě může pomoci omezit dlouhodobé riziko vysokého krevního tlaku… je to největší studie svého druhu dosud, která hodnotí vztah mezi vysokým krevním tlakem a konzumací jogurtu,“ tvrdí doktor Justin Buendia z Boston University.

Jiné výzkumy z minulých let prokázaly, že zdravé bakterie mléčného kvašení omezují vstřebávání nezdravého cholesterolu do krve. A právě zvýšená hladina tohoto cholesterolu souvisí s ucpáváním cév, vyšším krevním tlakem a dalšími potížemi oběhové soustavy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat