4 zdravé svačinky, které zaženou odpolední hlad

Nejspíš to sami moc dobře znáte – od oběda uplynula nějaká doba a do večeře daleko, ovšem váš žaludek má pocit, že nejméně týden nic nejedl. V takovou situaci máme tendenci sníst vše, na co přijdeme. A ruku na srdce, často nepřijdeme na nic zdravého.

Možná nemáte možnost nosit si každý den do práce zdravou svačinku, která by takový hlad spolehlivě zahnala, aniž bychom museli mít černé svědomí kvůli tomu, jakou hrůzu jsme to našemu žaludku „nadělili“. V takovém případě se vyplatí mít v práci v zásobě dobrotu, která se jen tak nekazí a v případě potřeby dodá našemu tělu nejen pocit sytosti, ale také potřebné živiny.

A které svačinky to máme na mysli?

1. Mražený jogurt s ovocem

Jogurt se v lednici po několika dnech zkazí, pokud ho ale dáte do mrazáku, vydrží mnohem déle. Ideální je smíchat ho předtím s čerstvým ovocem – tělu dodáte nejen proteiny, ale i vlákninu a vitaminy s antioxidanty.

2. Kvalitní hořká čokoláda

Na mysli máme tu s nejméně 65 % kakaa. Vydrží opravdu dlouho a k zasycení (a povzbuzení organismu) nám stačí dvě, maximálně tři kostičky. Tělu dodáme nejen energii, ale i důležité antioxidanty a minerály.

3. Pistácie či mandle

Hrstka pistácií nebo mandlí reprezentuje zdravou svačinku plnou potřebných minerálů a proteinů, která dokonale zasytí a dodá energii na celý zbytek odpoledne. Jen máme na mysli pistácie či mandle čerstvé, tedy nepražené a nesolené!

4. Slunečnicová/dýňová semínka

Zaženou spolehlivě hlad a organismu dodají nejen vitaminy, minerály a antioxidanty, ale ještě nám zajistí lepší náladu (a uklidnění pocuchaných nervů). Opět by vám měla stačit hrstka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat