Proč byste měla snídat ovesnou kaši?

Kaši z ovesných vloček by měl snídat každý. Především každý člověk se západním jídelníčkem, který je vysoce ohrožen rakovinou tlustého střeva. Vědci z Harvardovy univerzity prokázali, že právě konzumace ovsa a celozrnných obilovin nejen snižuje riziko diabetu a chorob srdce, ale také onemocnění různými typy rakoviny.

„Pokud celozrnné obiloviny jako je oves snižují riziko rakoviny, pak tím spíš riziko rakoviny tlustého střeva,“ dodává ke studii profesor Tim Key z Oxfordské univerzity.

Podle docenta Qi Suna z Harvardské univerzity je ale prospěšná konzumace také obilných klíčků, otrub, lněných semínek, semínek quinoa (merlíku chilského) a dalších celozrnných semen a obilovin.

Celozrnné obiloviny, u nichž se ponechávají klíčky a otruby, obsahují o pětadvacet procent více bílkovin než u čištěného a rafinovaného zrna,“ tvrdí docent Sun.

Celozrnné obiloviny jsou také zdrojem zinku, mědi, hořčíku, železa a vitaminu B1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat