Proč byste měla snídat ovesnou kaši?

Kaši z ovesných vloček by měl snídat každý. Především každý člověk se západním jídelníčkem, který je vysoce ohrožen rakovinou tlustého střeva. Vědci z Harvardovy univerzity prokázali, že právě konzumace ovsa a celozrnných obilovin nejen snižuje riziko diabetu a chorob srdce, ale také onemocnění různými typy rakoviny.

„Pokud celozrnné obiloviny jako je oves snižují riziko rakoviny, pak tím spíš riziko rakoviny tlustého střeva,“ dodává ke studii profesor Tim Key z Oxfordské univerzity.

Podle docenta Qi Suna z Harvardské univerzity je ale prospěšná konzumace také obilných klíčků, otrub, lněných semínek, semínek quinoa (merlíku chilského) a dalších celozrnných semen a obilovin.

Celozrnné obiloviny, u nichž se ponechávají klíčky a otruby, obsahují o pětadvacet procent více bílkovin než u čištěného a rafinovaného zrna,“ tvrdí docent Sun.

Celozrnné obiloviny jsou také zdrojem zinku, mědi, hořčíku, železa a vitaminu B1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 50 v roce 2025 pro znamení Beran přináší dynamiku a nové výzvy. Tento týden budete potřeba využít svou energii a odvahu k překonání několika překážek, které se mohou objevit na vaší cestě.Ve vztazích může dojít k mal&yacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:55
403 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:58
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat