Proč byste měla snídat ovesnou kaši?

Kaši z ovesných vloček by měl snídat každý. Především každý člověk se západním jídelníčkem, který je vysoce ohrožen rakovinou tlustého střeva. Vědci z Harvardovy univerzity prokázali, že právě konzumace ovsa a celozrnných obilovin nejen snižuje riziko diabetu a chorob srdce, ale také onemocnění různými typy rakoviny.

„Pokud celozrnné obiloviny jako je oves snižují riziko rakoviny, pak tím spíš riziko rakoviny tlustého střeva,“ dodává ke studii profesor Tim Key z Oxfordské univerzity.

Podle docenta Qi Suna z Harvardské univerzity je ale prospěšná konzumace také obilných klíčků, otrub, lněných semínek, semínek quinoa (merlíku chilského) a dalších celozrnných semen a obilovin.

Celozrnné obiloviny, u nichž se ponechávají klíčky a otruby, obsahují o pětadvacet procent více bílkovin než u čištěného a rafinovaného zrna,“ tvrdí docent Sun.

Celozrnné obiloviny jsou také zdrojem zinku, mědi, hořčíku, železa a vitaminu B1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může přinést nové příležitosti pro posílení vašich partnerských vztahů. Pokud jste ve vztahu, očekávejte, že komunikace s partnerem bude jasnější a plná nových vhledů. Single Berani by se měli mít na pozoru, protože kolem se může objevit... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat