Dobroty pro horké letní dny: Tyhle bude vaše tělo milovat

Léto je tu a s ním horké dny, které dají našemu tělu pořádně zabrat. Jak mu pomoci? Dodejte mu potřebné látky pro zdraví s a dostatek energie pomocí letních dobrot!

A po kterých je nejlepší sáhnout?

Vodní meloun

Není snad ovoce, které by bylo s létem spjato víc. A je to dobře – meloun je totiž tvořen převážně vodou, a tak zajistí tělu hydrataci.

Pomeranče

Nejenže jsou také plné vody, ale navíc obsahují draslík, a tak – mimo jiné – předcházejí nepříjemným křečím nohou, kterými někdy v horku trpíme.

Jogurty

Studený jogurt je skvělým způsobem, jak se v horkých dnech zchladit, a navíc obsahuje přátelské bakterie, které podporují zažívání. A to dostává v létě často pořádně zabrat.

Fenykl

Není nic příjemného, když máte vyrazit k vodě a máte nafouklé bříško. Dopřejte si fenykl a budete se divit! Můžete sáhnout po čerstvém (například do salátu je ideální), ale i po nálevu ze semen.

Maliny a ostružiny

Léto je sezónou malin a ostružin, tak toho využijte! Jsou plné vitaminů a antioxidantů. A také skvělým zdrojem vlákniny.

Jablka

Stará dobrá jablka jsou jedním z nejzdravějších druhů ovoce, které naše zahrady nabízejí. Antioxidanty, vitaminy, vláknina… A ta chuť! Nejlepší jsou samozřejmě čerstvě utržená ze stromu.

Meruňky

Jsou skvělým zdrojem vitaminu A, C a betakarotenu.

Zelený čaj

Pro pitný režim v horku je ideální – plný antioxidantů, navíc pozitivně ovlivňuje celou řadu tělesných pochodů a podle studií hraje důležitou roli v prevenci mnoha závažných onemocnění. A co víc, skvěle chutná i chladný (přidejte do něj citron nebo mátu a máte dokonalý ledový čaj).

Listový salát

Obsahuje kyselinu listovou, ale také vitamin A, který pomáhá pokožce vyrovnat se s ničivými slunečními paprsky (ale pozor, ochranné prostředky nenahradí!).

Jahody a borůvky

Kromě řady vitaminů a antioxidantů obsahují  i flavonidy, které jsou našemu organismus velmi prospěšné, především naší pleti. A ta je v létě hodně zkoušená!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat