Spíte méně než 6 hodin. Nebo více než 9 hodin? Čtěte!

Pokud chcete žít dlouho a být zdraví, spěte denně sedm až osm hodin. Správná délka spánku je totiž pro lidské zdraví zásadní tak jako máloco jiného. A krátký spánek – šest a méně hodin – nebo příliš dlouhý – devět a více hodin – mají na zdraví stejně zhoubné účinky jako naprostá pohybová neaktivita a strava bohatá na cukry a tuky.

Lidé by měli každou noc strávit kvalitním spánkem sedm až osm hodin. „Je důležité zdůrazňovat nebezpečí jak příliš krátkého, tak příliš dlouhého spánku, obojí souvisí se zvýšením zánětů v těle, což přispívá k depresím a dalším zdravotním potížím,“ tvrdí doktor John Krystal z University of California v Los Angeles.

Vědci zjistili, že když tělo nespí sedm až osm hodin v noci – a je jedno, jestli více či méně – tak se v krvi po probuzení zvýší koncentrace C-kreativního proteinu a interleukinu 6. Tyto látky jsou přitom jasným znakem probíhajících zánětů v těle.

Společně se stravou a fyzickou aktivitou představuje spánková hygiena třetí pilíř při propagaci zdravého životního stylu,“ věří doktor Michael Irwin z University of California v Los Angeles, jeden z autorů výzkumu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat