Tuky prodlužují život. Ale které?

Vědci z Harvardovy univerzity tvrdí, že i konzumace tuků může prodlužovat život. Musíte ale zapomenout na margaríny, palmový olej, ztužené tuky na smažení, živočišné tuky v podobě slaniny a uzenin a další nebezpečné varianty. Dopřávat si ale dostatek olivového oleje, lněného oleje, tučných ryb, mandlí a hořké čokolády znamená dodávat tělu zdraví prospěšné tuky, které přispívají nejen ke štíhlé postavě, ale také k delšímu životu.

Třicetileté sledování jídelníčku mnoha tisíc lidí dokazuje, že osoby konzumují nenasycené mastné kyseliny v podobě avokáda, mandlí, olivového oleje, tučných ryb či lněného oleje žijí déle.

Ryby a rostlinné oleje v semenech jsou podle vědců z Harvardovy univerzity zdraví prospěšné, a pokud jich člověk denně nezkonzumuje obrovské množství, tělu prospívají. Snižují hladinu nezdravého cholesterolu v krvi a zvyšují naopak hladinu toho zdravého.

Lněné semínko kupříkladu obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které snižují počet zánětů v těle a zlepšují činnost srdce a mozku.

Vlašské ořechy a mandle poskytují tělu krom zdravých nenasycených mastných kyselin také bílkoviny, minerály a stopové prvky. Jsou bohaté na hořčík a vitamin E, který funguje jako antioxidant.

Dalším skvělým zdrojem nenasycených tuků je avokádo, které je navíc nasyceno ohromným množstvím pro tělo nezbytných živin včetně vitaminů, minerálů a bílkovin.

Tučné ryby krom zdravých tuků obsahují také velké množství vitaminu D nezbytného pro dobrý metabolismus, činnost srdce a mozku, zdravé kosti a funkční pohlavní orgány.






Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat