Tuky prodlužují život. Ale které?

Vědci z Harvardovy univerzity tvrdí, že i konzumace tuků může prodlužovat život. Musíte ale zapomenout na margaríny, palmový olej, ztužené tuky na smažení, živočišné tuky v podobě slaniny a uzenin a další nebezpečné varianty. Dopřávat si ale dostatek olivového oleje, lněného oleje, tučných ryb, mandlí a hořké čokolády znamená dodávat tělu zdraví prospěšné tuky, které přispívají nejen ke štíhlé postavě, ale také k delšímu životu.

Třicetileté sledování jídelníčku mnoha tisíc lidí dokazuje, že osoby konzumují nenasycené mastné kyseliny v podobě avokáda, mandlí, olivového oleje, tučných ryb či lněného oleje žijí déle.

Ryby a rostlinné oleje v semenech jsou podle vědců z Harvardovy univerzity zdraví prospěšné, a pokud jich člověk denně nezkonzumuje obrovské množství, tělu prospívají. Snižují hladinu nezdravého cholesterolu v krvi a zvyšují naopak hladinu toho zdravého.

Lněné semínko kupříkladu obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které snižují počet zánětů v těle a zlepšují činnost srdce a mozku.

Vlašské ořechy a mandle poskytují tělu krom zdravých nenasycených mastných kyselin také bílkoviny, minerály a stopové prvky. Jsou bohaté na hořčík a vitamin E, který funguje jako antioxidant.

Dalším skvělým zdrojem nenasycených tuků je avokádo, které je navíc nasyceno ohromným množstvím pro tělo nezbytných živin včetně vitaminů, minerálů a bílkovin.

Tučné ryby krom zdravých tuků obsahují také velké množství vitaminu D nezbytného pro dobrý metabolismus, činnost srdce a mozku, zdravé kosti a funkční pohlavní orgány.






Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat