Ani tři sklenice mléka denně osteoporózu nezvrátí!

Konzumace mléka u dospělých nesouvisí s nižším rizikem řídnutí kostí. Zato však nadměrný příjem výživy telat u člověka vede k dvojnásobnému zvýšení rizika předčasného úmrtí. Zjistili to vědci ze Švédska, podle nichž představuje problém už necelý litr mléka vypitý denně.

Zjištění se opírá o analýzu stravovacích návyků a zdraví u více než sta tisíc osob, které byly sledovány po dobu dvaceti let. U těch, kdo konzumovali nejvíce mléka, nedošlo k výraznému snížení rizika osteoporózy ve srovnání s těmi, kdo nepili mléko vůbec.

Naopak u žen bylo riziko zlomeniny ještě vyšší,“ tvrdí vědci z Uppsaly.

Jedinci, kteří vypili tři a více sklenic mléka denně umírali předčasně dvakrát více než ti, kteří nepili mléko vůbec.

Výsledky naší studie zpochybňují platnost doporučení konzumovat vyšší množství mléka při prevenci křehkých kostí. Vysoká konzumace mléka u žen a mužů nesouvisí s nižším rizikem zlomeniny a místo toho souvisí s vyšším rizikem předčasného úmrtí,“ tvrdí profesor Karl Michaelsson z Uppsalské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat