5 jednoduchých změn pro zdravější život. Zařaďte je už dnes!

Každý může žít zdravě. Ovšem spousta lidí není příliš ochotna dělat ve svém životě nějaké revoluční změny, aby toho dosáhla. Někdy ale stačí úplné maličkosti, které váš organismus nastartují tím správným směrem. Těchto 5 jednoduchých změn můžete zařadit do života už dnes!

Stačí si dát předsevzetí, že už ode dneška...

...budu víc spát!

Lidé, kteří spí 7 až 9 hodin denně, jsou objektivně mnohem zdravější (a také štíhlejší) než ti, kteří se odbývají a spí méně. Potvrdila to řada výzkumů. Pokud například nepracujete na směny apod., věřte, že si oněch 8 hodin denně dopřát můžete. Stačí se jen trochu snažit.

...se naučím lépe ovládat stres.

Stres je jedním z vlivů, které mají na naše zdraví silně negativní vliv. Mnoho studií jej spojilo s celou řadou nebezpečných chorob. A i když ho nejspíš zcela ze svého života neodstraníme, můžeme se naučit s ním pracovat. Pomůže vám například sport, meditace, jóga nebo kvalitní spánek. Vyberte si, jaká aktivita vám bude nejlépe vyhovovat, abyste se cítili dobře!

...přestanu pít slazené nápoje.

A to i ty bez cukru, s umělými sladidly. Prostě vyměňte limonády a spol. za vodu (třeba ochucenou bylinkami nebo plátkem citronu nebo jiným ovocem) či čaje (neslazené). Jinak totiž svému tělu dodáváte spoustu zbytečných kalorií i chemikálií, z nichž rozhodně není nadšené!

...začnu se aspoň trochu hýbat.

Pohyb je pro naše zdraví nesmírně důležitý. Nemusíte nutně začít sportovat, ale snažte se „propašovat“ pohyb do svého života třeba tím, že budete chodit po schodech a ne jezdit výtahem, že budete více chodit pěšky, že o víkendu vyměníte televizi za procházku atd.

...budu každý den snídat.

Snídaně je opravdu velmi důležitá, v tom měly naše maminky a babičky pravdu. Nastartuje totiž metabolismus a dodá vám potřebnou energii na start do nového dne. Jen si nezapomínejte vybírat, co vlastně jíte. Nezdravá snídaně plná prázdných kalorií vám dvakrát neprospěje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat