Olivový, nebo kokosový olej. Který je lepší pro zdraví i hubnutí?

Oba oleje obsahují zdravé tuky, které jsou nezbytné pro správné fungování našeho organismu, ale který si vybrat? Který z olejů je pro vaše zdraví a hubnutí ideální? Máme pro vás jednoduchý přehled pro a proti.

1. Kalorické hodnoty

Pokud počítáte kalorie, tahle informace vás určitě bude zajímat. Kalorické hodnoty obou olejů jsou téměř stejné. Jedna lžíce kokosového oleje má ve srovnání s olivovým pouze o tři kalorie méně. Celkový rozdíl v kaloriích je tedy minimální. Takže tady je souboj vyrovnaný.

2. Když chceme zhubnout

Pokud chcete vytvarovat své partie a zbavit se tukových zásob, měli byste sáhnout po kokosovém oleji. Právě tento olej vás na delší dobu zasytí a pomůže při redukci tuku v problémových partiích.

3. Jaký vybrat na vaření?

Tady využijete rozhodně oba dva. Na dochucení salátů, výrobu dresinků či omáček můžete zvolit oba oleje. Pozor si však dejte při grilování a smažení. Kokosový olej by vysoké teploty nevydržel, a proto v tomto případě sáhněte po olivovém (není přitom třeba extra panenský, ten si šetřete na studenou kuchyni). Kokosový olej je zase výbornou náhradou klasického másla, a tak je ideální ingrediencí při přípravě nepečených koláčů.

4. Který je zdravější?

Olivový olej má větší podíl vitamínů, antioxidantů a celkově lepší zdravotní účinky na organismus člověka než kokosový. Je výbornou volbou hlavně při problémech se srdcem či infekčních chorobách. Zatímco kokosový pomáhá při trávicích potížích a vstřebávání živin z potravy.

Jaký olej vybrat?

Po celkovém uvážení všech pro a proti by se dalo říci, že olivový olej je pro lidské tělo vhodnější z dlouhodobého hlediska a kokosový je zase rychlým a chutným doplňkem při hubnutí a obecně problémech s trávením. Takže závisí na tom, co očekáváte. Doporučujeme mít je v kuchyni oba a naučit se je správně používat. Udržíte si štíhlou postavu a dodáte tělu potřebné živiny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat