Chilli a zázvor. Proč byste si ho měla dopřát?

Proč Indové jen vzácně onemocní rakovinou plic? Protože téměř každý jejich recept obsahuje spoustu zázvoru a chilli. Právě tyto potraviny jsou bohaté na látky, které působí jako prevence nádorových onemocnění dýchacích cest. V chilli je to ona pálivá látka kapsaicin a v zázvoru silný antioxidant 6-gingerol.

Kapsaicin má silné protizánětlivé a antioxidační účinky. Krom toho, že přispívá k hubnutí a léčí žaludeční vředy, je prevencí onemocnění srdce a cév a také prevencí řady typů rakoviny. Podle amerických vědců velmi silně potlačuje nádorové buňky plic. Ve spojení s 6-gingerolem jsou účinky ještě silnější.

Jak čili, tak zázvor se velmi často používají jako koření, zvláště v asijské kuchyni, a vědci dlouho studují jejich zdravotní účinky. Dvě klíčové látky, kapsaicin a 6-gingerol, se vážou na receptory buněk, které souvisejí s růstem nádoru. Vědci z USA prokázali na pokusech s hlodavci, že kombinace obou látek několikanásobně snižuje riziko rakoviny plic.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat