V jaké sauně nejrychleji zhubnete?

Americký kardiolog a kamarád herečky Gwyneth Paltrow tvrdí, že infrasauna je řešením pro spalování tuků hluboko v podkoží, odkud je nedokáže odbourat ani dieta a pohyb. Doktor Alejandro Junger tvrdí, že infračervené paprsky o teplotě dvaačtyřicet stupňů pronikají až sedm centimetrů hluboko pod kůži a v tukových tkáních nastolí proces odbourávání.

I když klasické sauny mají teplotu mnohem vyšší, neproniká toto teplo tak hluboko jako u speciálních typů s infračervenými zářiči. Takže při dvaačtyřiceti stupních, což je na běžnou saunu pěkná zima, se tělo intenzivně prohřívá a tuk se začne odbourávat.

„Je také prokázáno, že tato sauna prospívá spojení svalů a kloubů, podporuje odplavování těžkých kovů z tkání, zvyšuje průtok krve tělem a zlepšuje činnost imunitních buněk,“ tvrdí doktor Junger.

Podle Jungera se v infrasauně zvýší činnost oběhové soustavy natolik, že spálí 200 až 600 kilokalorií za půl hodiny – podle pohlaví, věku, tělesné konstituce a kondice.

„Ačkoli infrasauna nemůže nahradit pravidelné cvičení a zdravý životní styl, může být jedním z prvků ve zdravém životním stylu. Rozšiřuje cévy a zvyšuje průtok krve, podle některých studií také snižuje míru zánětů v tkáních a pomáhá lidem s artrózou,“ tvrdí doktorka Louise Newtonová z Birminghamu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat