Jíte po sedmé večer? Pak čtěte!

Konzumace jídel po sedmé večer má zhoubný vliv nejen na postavu, ale také na oběhovou soustavu. Lidé, kteří se po večeři hrnou k lednici či chřoupají pochutiny u televize, si zadělávají na vážné potíže s krevním tlakem. A právě hypertenze je předchůdcem mnohem vážnějších problémů – infarktu a mrtvice.

„Pokud člověk jí po sedmé večer zvyšuje si tím téměř třikrát riziko smrtelné formy vysokého krevního tlaku,“ varují kardiologové z Londýna.

Tělo není na noční konzumaci připraveno. Po miliony let evoluce lidé a jeho předkové za tmy nejedli. Neviděli na potravu a také v noci nelovili a potravu nesbírali. Biorytmy tedy s něčím takovým nepočítají. Když se večer člověk nají, vyloučí se do těla hormony, které zvýší krevní tlak a naruší chod vnitřních biologických hodin.

Právě v noci má přitom tlak krve poklesnout na nejnižší hodnotu. U osob, u nichž tlak krve v noci neklesá, je mnohonásobně vyšší riziko infarktu a mrtvice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat