Proč je dobré sníst denně jedno jablko?

Jedno jablko zkonzumované každý den prý ochrání člověka před všemi známými neduhy. Tohle tvrzení se zakládá na staletími prověřeném pozorování, že jedinci pravidelně pojídající plody jabloní jsou zdravější a žijí déle. Moderní výzkumné metody to potvrzují. Vědci z Itálie teď statisticky spočítali, o kolik se sníží riziko rakoviny žaludku a hltanu, střev, plic, úst a prsu při konzumaci jablek. A je to minimálně o čtvrtinu.

Což je výrazný počet vzhledem k tomu, jak časté zrovna tyto typy nádorů jsou. Vědci z University of Perugia přitom tvrdí, že nevýrazněji konzumace jablek snižuje rakovinu hltanu a žaludku.

Riziko rakoviny plic je při pravidelné každodenní konzumaci jablek nižší o pětadvacet procent, riziko rakoviny prsu o dvacet procent. U rakoviny hltanu a žaludku dokonce až o polovinu.

Jablka jsou bohatým zdrojem flavonových antioxidantů, což jsou látky účinně tlumící negativní účinky volných radikálů, které poškozují buňky a vyvolávají mutace v DNA. Krom protirakovinných účinků tedy také omlazují a chrání před chorobami srdce a cév.

„Tato studie poskytuje přesvědčivé důkazy o ochranných účincích konzumace jablek před rakovinou plic, střev, úst, trávicího traku a prsu,“ tvrdí vědci z Univerzity v Perugii v Itálii.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat