Je opravdu zdravé pít jablečný ocet?

Britští vědci tvrdí, že snižovat hladinu nezdravého cholesterolu lze i přírodní bezpečnou metodou bez použití léků ze skupiny statinů. Podle lékařů z Birminghamu třicet mililitrů jablečného octa, které člověk vypije s vodou každé ráno, sníží hladinu cholesterolu o třináct procent. To je výrazný pokles znamenající snížení zátěže pro oběhovou soustavu a výrazné snížení rizika infarktu a mrtvice.

„Jablečný ocet byl dlouhodobě vyzdvihován pro své blahodárné zdravotní účinky. Lidé dnes mají velmi často zvýšenou hladinu nezdravého cholesterolu v krvi. Vše, co ji pomůže snížit, stojí za vyzkoušení,“ uvedl doktor James Brown z Aston University v Birminghamu.

Při závažném zvýšení nezdravého cholesterolu v krvi je podle něj potřeba ale využít léků, především ze skupiny statinů, které snižují hladinu cholesterolu o více než třicet procent.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat