5 nejčastějších chyb při intimní hygieně. Neděláte je také?

Péče o intimní partie by měla být přirozenou součástí každodenní hygieny každé ženy. Ovšem někdy se při ní dopouštíme chyb, které nám mohou spíše škodit. Na které si dát pozor především?

Chyba č. 1: Vlhký ručník

Ručník, který používáte po sprchování na osušení intimních partií, by měl být vždy dokonale suchý (samozřejmostí je, že by jej nikdo kromě vás neměl používat). Vlhké prostředí je totiž jako stvořené pro množení nejrůznějších bakterií a plísní, ze kterých vaše tělo určitě nebude mít radost…

Chyba č. 2: Voňavé gely a ubrousky

Své intimní partie byste měla omývat s pomocí speciálních mycích gelů, jež jsou k intimní hygieně určené (zapomeňte tedy na klasická mýdla a sprchové gely). Ale dobře vybírejte! Některé obsahují parfémy a další látky, které mohou způsobovat nepříjemné podráždění. To samé platí i pro vlhčené ubrousky určené k intimní hygieně. Mimochodem, ty slouží pouze pro výjimečné případy, rozhodně nenahradí klasické mytí, slouží spíše pro „případy nouze“.

Chyba č. 3: Nesprávná výživa

Ano, na zdraví naší pochvy má rozhodující vliv i to, co jíme. Především pokud trpíte na kvasinkové infekce, měla byste co nejvíce omezit přísun cukru. Ale i v rámci prevence se tento přístup vyplatí. Kromě toho je velmi důležité dodržovat pitný režim. A které potraviny bychom měly zařadit na talíř? Například brusinky, jogurty, česnek nebo jablečný ocet.

Chyba č. 4: Nevhodné spodní prádlo

Saténové nebo krajkové kalhotky či tanga jsou sice sexy, ale nehodí se na každodenní nošení. Naše intimní partie ocení spíše klasické bavlněné kalhotky. Díky prodyšnému materiálu se v těchto místech nedrží zrádná vlhkost, ve které se množí bakterie. Mimochodem, nikterak nám z tohoto hlediska neprospívají ani těsné kalhoty (např. skinny džíny).

Chyba č. 5: Vložka příliš dlouho

Moderní vložky a tampony skvěle absorbují a nebezpečí „nehod“ se díky nim snížilo na minimum. Ovšem to v sobě nese i jedno riziko. Nic moc nás nenutí měnit vložky či tampony tak často, jak bychom měly. Platí, že i při velmi slabé menstruaci by žena měla vložku vyměnit nejdéle po dvou hodinách! Jinak hrozí nežádoucí množení bakterií a stoupá riziko infekcí.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat