Když vás škrábe v krku, začněte mlsat. Lízátka nebo bylinné nanuky

V zimním období se škrábání v krku vyhne jen málokdo. Většina z nás v rámci první pomoci sahá po pastilkách. Pokud je ovšem jen cucáte, připravujete se o spoustu dobrot!

Jestliže proti podrážděnému krku používáte bylinné pastilky, například šalvějové, můžete jejich sílu využít i trochu netradičně!

Horký šálek

Tohle je skvělý způsob, jak ulevit krku a ještě dodržovat pitný režim. Šalvějovou pastilku prostě zalijte šálkem horké vody a nechejte rozpustit. Získáte sladký bylinkový odvar.

Posílená polévka

Že kuřecí polévka při nachlazení pomáhá, to dokázaly i vědecké studie. Zkuste ji ale lehce obohatit o další chuťový rozměr! Ano, hádáte správně – nechejte v talíři rozpustit pastilku. Možná to není nejlepší kombinace pro tradiční českou kuřecí polévku, ale pokud jste také propadli kouzlu polévek asijských, pak uvidíte, že další bylinková chuť rozhodně není na škodu!

Lahodné nanuky

Možná to není první, po čem při bolavém krku sáhnete, ale někdy dokáže od bolesti ulevit i chlad. Třeba ten v podobě zmrzliny. Vyrobte si léčivé nanuky doma – prostě k ovocné či smetanové směsi přidejte rozpuštěnou bylinnou pastilku.

Skvělá lízátka

Bojíte se dávat pastilky dětem z obavy, že by je mohly vdechnout? Jednak můžete využít receptu hned z úvodu článku (tedy rozpustit pastilku ve vodě či čaji), jednak můžete svému potomkovi vyrobit chutná lízátka, jež budou pastilku obsahovat. Na internetu najdete spoustu lízátkových receptů!

Lahodný punč

Punč k zimě prostě patří. Co ho obohatit ještě o léčivou sílu v podobě bylinné pastilky? Punč připravte jako obvykle a na závěr do něj pastilku přihoďte. Uvidíte, že si pochutnáte!

Netradiční káva

A když už jsme vyjmenovali skoro všechny nápoje, do kterých můžete pastilku v případě bolavého krku využít, nesmíme opomenout ani kávu. Vyměňte cukr za pastilku! Uvidíte, že si tuhle neobvyklou kombinaci zamilujete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat