Dobroty, které zatočí s nafouklým břichem

(Po)vánoční přejídání, večírky, alkohol, zblázněné hormony… To a spoustu dalších věcí může způsobit, že najednou nemůžeme dopnout kalhoty. Ne že bychom tak rychle přibrali, ale naše bříško se proměnilo v jeden velký nafouklý balón. Jak mu pomoci?

Naštěstí náš příroda vybavila skvělými pomocníky, kteří vrátí břicho do jeho původní podoby.

Fenykl

Je vaším spojencem číslo jedna. Ze semen této rostliny si můžete uvařit čaj, ale klidně je můžete jen rozžvýkat a spolknout. Úleva zaručena!

Jablečný ocet

Čajová lžička tohoto octa rozmíchaná ve sklenici vody také přináší rychlou úlevu a pomůže od nepříjemných křečí.

Kiwi

Před Vánocemi mají sezónu, a tak by byla škoda toho nevyužít. Tohle ovoce díky látkám, jež obsahuje, podporuje trávení, a tak uleví i od nadýmání.

Citron

Vymačkejte půlku citronu, zalijte sklenicí vody a pomalu upíjejte. Za chvíli už nebudete o nafouklém břiše ani vědět!

Ananas

Kdy jindy s dopřát nějakou tu exotiku na míse s ovocem než o Vánocích. Tak nezapomeňte na ananas. Enzymy, které obsahuje, totiž dokáží se zažíváním zázraky.

Zelený čaj

Nejenže je plný důležitých antioxidantů, ale pozitivně působí i na trávení. Uvařte si šálek tohoto čaje a pomalu jej upíjejte.

Banány

Další ovoce, které si vaše břicho zamiluje. Nejenže zklidníte trávení, ale ještě svému tělu dodáte tolik potřebný draslík.

Petržel

Tahle bylinka má obrovský potenciál, který často ani nevyužíváme. Kromě jiného pomáhá i našemu trávení a zmírňuje pocit nafouklého břicha. Příště už ji z chlebíčku nesundávejte!

Máta

A když jsme zmínili petržel, nesmíme zapomenout ani na mátu. Ta je totiž přírodním lékem na celou řadu trávicích obtíží, plynatost a břicho jako balón nevyjímaje.

Jablka

Výčet zakončíme tradičním českým ovocem, které by se rozhodně do sváteční mísy mělo dostat. Látky, které obsahuje, totiž podporují trávení, a tak se při pravidelné konzumaci jablek můžete s nafouklým bříškem rozloučit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat