5 největších lží o hubnutí. Čemu stále věříme?

Začátek nového roku je pro mnohé okamžikem, kdy si dáváme nejrůznější předsevzetí. Které patří k těm nejčastějším? Ano, že zhubneme. Jenže ne vždy se nám to daří. Možná i kvůli mýtům, které o hubnutí neustále kolují. Na které si dát pozor?

1. Čím hubenější, tím zdravější

Jistě, nadváha a obezita jsou pro náš zdravotní stav velkou přítěží (stojí dokonce za mnoha vážnými onemocněními), o tom není jediného sporu. Ale myslet si, že hubená postava rovná se zdraví, je velký omyl. Copak vám vychrtlé dívky z přehlídkových mol přijdou zdravé? Vůbec ne! Hubnout se musí s rozumem – naše tělo by mělo mít nejen kosti a kůži, ala také nějaký ten tuk a především svaly.

2. Denně bychom měli sníst maximálně 1200 kalorií

Ano, chcete-li zhubnout, není od věci zaměřit se na to, kolik kalorií spořádáte, a ubrat jich. Jenže držet se striktně oné magické hranice 1200 kalorií je pro mnoho lidí sci-fi. Každý máme jiný metabolismus a především jiné energetické nároky. Například svaly vyžadují více energie, manuálně pracující člověk také musí dodat svému tělu více kalorií než ten, kdo celý den prosedí v kanceláři. Hubnutí není jen o počtech!

3. Nejlepší je nejíst tuky/sacharidy apod.

Tím, že ze svého jídelníčku zcela vyškrtnete jednu skupinu potravin (nejčastěji ro bývají již zmíněné tuky nebo sacharidy), si nepomůžete. Ano, možná nejprve něco zhubnete, ale rozhodně ne nadlouho, a navíc za cenu, která je příliš vysoká. Naše tělo ke správnému fungování potřebuje všechny typy potravin, tedy cukry, tuky i bílkoviny. Jde jen o to vybírat si ty správné.

4. Je dobré spolehnout se na pilulky

Doplňky stravy slibující hubnutí bez námahy jsou skvělým byznysem. Jenže to je tak všechno. Jistě, některé mohou podpořit metabolismus apod., ale samy o sobě vám štíhlou postavu nezajistí. Kdyby to tak bylo, už dávno by nikdo na světě nebyl obézní. prostě by polykal pilulky a bylo by to.

5. Když cvičíte, můžete jíst cokoli

Kéž by. Ale upřímně, pokud chcete shodit nadbytečné kilogramy, samotné cvičení bez změny jídelníčku vás prostě nezachrání. Odborníci dokonce udávají, že na hubnutí se jídelníček podílí 75 %, pouhých 25 % je na pohybu. Dát si hamburger po hodině v posilovně vám štíhlou postavu nezajistí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat