5 nápojů na dobrou noc. Co si dnes dát?

Všichni víme, že abychom svému tělu dopřáli dlouhý a kvalitní spánek, měli bychom se před odchodem do postele vyhýbat těžkým jídlům a také kávě, silnému černému čaji nebo alkoholu. Jenže co svému tělu naopak dopřát? Tyhle nápoje se vyplatí mít večer po ruce!

Mimochodem, následující tekuté dobroty vám mohou pomoci i s hubnutím!

Mléko

Ačkoli babská rada říká, že bychom ho měli pít před spaním teplé, podle vědců není teplota vůbec důležitá (takže jestli patříte k lidem, co mají od školky k teplému či horkému mléku odpor, je to dobrá zpráva – můžete si ho dopřát i studené).

Sklenice mléka dodá tělu kombinaci vápníku a tryptofanu, díky níž budete spát zase jako nemluvně. Bílkoviny pomohou svalům a dostatek kvalitního spánku zajistí nízkou hladinu stresových hormonů, kvůli nimž máme vždycky takové chutě na nezdravé věci.

Sójové mléko

Že se snažíte kravské mléko z nejrůznějších důvodů na jídelníček nezařazovat? Ani vy se nemusíte cítit diskriminováni. Sáhněte prostě po mléku sójovém.

Také to je zdrojem tryptofanu, který zajistí správnou produkci hormonu melatoninu, jenž je významně odpovědný za náš ničím nerušený a hlavně tvrdý spánek. Zároveň jako v případě mléka kravského platí, že více spánku rovná se méně přejídání druhý den.

Kefír

Tahle kysaná mléčná dobrota je plná přátelských bakterií, které podporují zdravou střevní mikroflóru (a tím nejen zažívání, ale i imunitní systém) a přispívají k lepšímu metabolismu (a tím pádem snazšímu hubnutí). Navíc látky v něm obsažené podporují zdravý a kvalitní spánek.

Heřmánkový čaj

Bylinky jsou při potížích se spánkem skvělými spojenci! A heřmánek je mezi nimi opravdovou hvězdou.

Nejenže obsahuje látky, které celkově zklidní organismus a zajistí mu snazší usínání, ale navíc je prokázáno, že reguluje hladinu krevního cukru, čímž přispívá k našim snahám o hubnutí.

Hroznový džus

S džusy je to složitější – jsou plné cukru (i ty nepřislazované, ovoce je prostě sladké samo o sobě) a málokterý se hodí k běžné konzumaci či pití před spaním. Ovšem u džusu z hroznového vína udělejte výjimku a občas si ho před odchodem do postele sklenku dopřejte. Bylo prokázáno, že má pozitivní vliv na kvalitní spánek.

Navíc díky resveratrolu pomáhá spalovat tuky a nastartovat metabolismus. Mimochodem, pokud máte pocit, že je vám název tohoto antioxidantu povědomý, vězte, že je to ten samý, který se nachází v červeném víně (však má s džusem stejnou výchozí surovinu - hrozny). Ovšem to byste si před spaním dopřávat neměli. Alkohol totiž kvalitu spánku výrazně narušuje!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat