Dejte myčce volno. Ruční mytí nádobí zmírňuje stres i úzkost

Zase jste nervózní a podráždění, protože náročný den v práci vám dal zabrat? Umyjte pár talířů a hned vám bude lépe! V nejhorším skočte opláchnout nádobí i k sousedům, tím ze sebe smyjete všechny chmury!

Máte teď stresující období a ke všemu vám připadá, že na vašich ramenou nesete tíhu celého světa? Tak to potřebujete rozptýlení jako sůl! Možná to zní bizarně, ale ztracenou psychickou pohodu vám navrátí činnost, do které se obvykle moc nehrnete – mytí nádobí. Vědci na tento lék proti stresu a depresi nedají dopustit a prý byste se o účinnosti této terapie měli přesvědčit na vlastní kůži!

Dělání všechny smutky zahání?

Že má tekoucí voda jisté uklidňující schopnosti, na to odborníci upozornili již několikrát. Ale dát si ji do souvislosti s jarem a houbičkou? To je převratná novinka, která podle všeho nahradí antidepresiva i hodinové sezení s psychologem. Závěry jisté americké studie totiž prokázaly, že mytí nádobí skutečně zmírňuje stres a úzkost. A pozor – celých 89 procent populace tuto metodu pro relaxační účely používá. Že by nám něco unikalo?

Plný dřez jako cesta k rovnováze

Připadá vám to jako přitažené za vlasy? Upřímně, pravděpodobně nejste jediní. Nicméně lékaři jsou toho názoru, že ponořit ruce do teplé vody a odstraňovat z talířů zbytky večeře vám pomůže zbavit se negativních myšlenek, špatných nálad i splínů. Také to tlumí záchvaty paniky, významně zlepšuje kvalitu spánku a dodá energetickou vzpruhu všem smyslům. No vida, pádný důvod k tomu dát myčce pár dní dovolenou a vytáhnout ji ze zástrčky!

Špatný den? Hurá do kuchyně

Tyto vědecké poznatky jsou poněkud překvapivé stejně jako fakt, že čím víc kousků naleštíte, tím lépe se vám udělá. Ano, bohužel nestačí dát do pucu hrnky po kávě a jít od válu! Alespoň podle výzkumníků, kteří mají studii na téma „umývací terapie“ na svědomí. Je tohle zdravý a efektivní způsob, jak se vymanit ze spárů nervozity? Prý zaručeně funguje, a kdo v tomhle spoléhá na techniku, dobrovolně se připravuje o blahodárné účinky na vlastní psychiku. No to jsou věci, viďte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat