Pozitivní myšlení je pro zdraví důležitější než sportování

O účincích pohybu na zdraví člověka bylo napsáno mnoho. A není třeba pochybovat o tom, že právě cvičení a sport jsou jedním z pilířů pevného zdraví a dlouhého života. Nicméně tím druhým a neméně podstatným je pozitivní myšlení o sobě samém a o tom, co děláme. Lidé, kteří věří, že jsou zdraví, i když příliš nesportují, jsou na tom lépe než ti, kteří se pohybují a smýšlejí negativně.

Jen víra v to, že je člověk zdravý, snižuje jeho riziko předčasného úmrtí o jednasedmdesát procent.

Ruku v ruce

Jenže myslet v dnešní době pozitivně je obtížné. Lékaři, farmaceutické firmy a především jejich reklamy se snaží veřejnost neustále strašit různými zdravotními hrozbami, aby si z nich vytvořili věrné klienty a stálý zdroj příjmů. Nicméně. Není možné se stravovat nezdravě, prosedět celý den a být zdravý, i když je člověk ve svém myšlení pozitivní. Jde to spíš ruku v ruce. Pozitivní myšlení podporuje člověka ve zdravém chování.

„Naše studie spadá do řady rostoucích důkazů, které naznačují, že nastavení mysli, v tomto případě víra v to, jak moc cvičíme, může hrát výraznější roli pro zdraví, než to, kolik opravdu cvičíme,“ tvrdí profesorka Alia Crum ze Stanfordské univerzity.

Mysl klíčem ke zdraví

Její výzkum vychází z teorie účinku placeba. Víra, že mi pomůže lék či léčebná metoda, je často mnohem účinnější než léčivá látka sama. Dokazují to výzkumy, během nichž pacienti dostávají místo léku tabletu bez účinné látky. Mnozí se uzdraví i tak, protože prostě tabletě věří a jsou pozitivně naladěni. To stejné platí o cvičení. Není důležité jen to, jestli se pohybujeme a kolik, ale jestli pohybu také věříme.

„Je na čase, abychom začali roli nastavení mysli při udržování dobrého zdraví a kondice brát velmi vážně. Ve snaze zůstat zdraví do vysokého věku a žít dlouho je důležité, abychom přijali za své zdravé styly chování a také zdravý styl myšlení o sobě a svém chování,“ dodává doktorka Crum.

Studie také vysvětluje, proč je pro zdraví a dlouhověkost tak prospěšná jóga. Propojuje pohyb a pozitivní myšlení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat