Med a skořice je silná dvojka pro zdraví. Zvyšuje imunitu a navodí klidný spánek

Kombinace medu a skořice není nic novodobého. Již odedávna tuto variaci využívají při léčbě například i ájurvedští lékaři. A není divu, obě tyto složky mají silné antiseptické a antioxidační vlastnosti, které jsou prospěšné pro tělo i mysl.

Med je tvořen fruktózou, glukózou, ostatní cukry, vodou a minerály, jako je železo, vápník, fosfor, sodík, draslík a hořčík. Obsahuje také vitaminy A, C, K a vitaminy skupiny B. Jeho složení je velmi antiseptické, protizánětlivé, antioxidační, antibakteriální a má mnoho léčebných vlastností.

Skořice je taktéž výjimečným zdrojem antioxidantů. Obsahuje také vitaminy A, B a C a je má také silné antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti.

Tato skvělá dvojka hraje klíčovou roli v prevenci řadě onemocnění, poznejte všechny blahodárné účinky této báječné kombinace.

Zvyšuje imunitu

}Chutná kombinace medu a skořice účinně podporuje imunitní systém. Obě složky mají antibakteriální a antivirové vlastnosti, které pomáhají tělu bojovat a eliminovat škodlivé bakterie a viry, včetně volných radikálů. Tato kombinace je nejen vhodnou prevencí, ale také podporuje léčbu kašle a nechlazení.

Preventivně i na podporu léčby smíchejte 1 polévkovou lžíci medu s ¼ čajové lžičky skořice a konzumujte nejlépe dvakrát denně. Med se skořicí můžete rozmáchat i ve vlažném čaji a popíjet během dne.

Pro klidný spánek

Protizánětlivé vlastnosti obou složek pomáhají snižovat otoky v oblasti krku, které mohou bránit dýchacím cestám a způsobovat spánkovou apnoe. Spánková apnoe bývá jednou z příčin narušeného spánku. Navíc kombinace skořice a medu má příjemné sedativní vlastnosti, tím přispívají ke zklidnění celého organismu a ten se může naplno věnovat odpočinku a regeneraci.

Před spaním si dopřejte sklenici vlažného mléka s 1 až 2 lžičkami medu a špetkou skořice. Tuhle „meducínku“ si zamilují i vaše děti.

Silná dvojka pro štíhlou linii

Med je sice sladidlo, ale v rozumném množství je velmi prospěšný našemu tělu a v kombinaci se skořicí, je to přímo neodolatelná dvojka. Antioxidanty obsažené v medu přispívají ke snížení hmotnosti, přispívají k pročištění tlustého střeva, zatímco skořice reguluje stravovací návyky tím, že eliminuje chuť k jídlu. Navíc skořice zrychluje metabolismus a pomáhá při hubnutí. Med a skořice se skvěle hodí do snídaňových cereálií, bílých jogurtů i na nízkokalorické lívanečky.

Pro zdravé srdce

Med obsahuje dobré množství antioxidantů, které napomáhají předcházet zúžení tepen. Vzhledem k různým protizánětlivým účinkům skořice je i ona velmi účinná při ochraně srdce a okolních tepen před poškozením. Obě tyto složky také stimulují krevní oběh a přispívají ke snížení hladiny cholesterolu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat