Při dojíždění na kole do práce se hubne stejně jako při cvičení pětkrát týdně

Nahrazení automobilu kolem při dojíždění do zaměstnání může být účinnější metodou hubnutí, než dojíždění autem do posilovny po práci. Lidé, kteří jezdí na kole do práce a z ní domů, zhubnou stejně jako ti, kdo se po práci dopraví autem do posilovny a pětkrát týdně v ní hodinu dřou na strojích.

Vědci z Kodaně sledovali 130 osob s nadváhou, polovina z nich dojížděla denně do zaměstnání na kole, polovina se zapojila do hubnoucího programu v posilovně, kterou musela navštěvovat pětkrát týdně.

Dobrá zpráva pro zaneprázdněné

Po šesti měsících první skupina zhubla v průměru 4,2 kilogramu a druhá 2,6 až 4,5 kilogramu podle délky a intenzity cvičení.

„To je dobrá zpráva pro mnoho osob s nadváhou, které nemají čas nebo chuť chodit do fitness centra, protože musejí po práci vyzvedávat děti a vařit večeři nebo se věnovat jiným činnostem. Naše výsledky dokazují, že je možné kombinovat dojíždění do práce a z práce s účinným cvičením,“ tvrdí profesor Bente Stallknecht z Kodaňské univerzity.

Jasný vítěz

Osoby účastnící se experimentálního výzkumu měly mezi dvaceti a pětačtyřiceti roky a BMI 26 až 35 – tedy mírně až silně obézní. Jedna skupina denně dojížděla do práce a z práce v průměru dvanáct kilometrů (dohromady tam i zpět, takže šest kilometrů jedna cesta).

Druhá skupina cvičila pětatřicet až pětapadesát minut ve fitness centru pět dní v týdnu. Dojíždějící na kole zhubnuli za půl roku v průměru 4,2 kilogramu, cvičící pětatřicet minut pětkrát týdně 2,6 kilogramu, cvičící pětapadesát minut pětkrát týdně 4,5 kilogramu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat