Znamení, že je ve vašem životě až příliš stresu. Tahle nepodceňujte

Všichni víme, že dlouhodobý stres se projevuje například zvýšenou únavou, podrážděností, nespavostí, naopak přehnanou chutí na sladké, zažívacími obtížemi… Jenže co když zrovna vaše tělo volá pod tíhou stresu o pomoc jinak?

Jak se také může projevovat dlouhodobý stres, kvůli němuž trpí nejen vaše psychika, ale i váš organismus? Na tyto varovné příznaky nezapomínejte.

S pohybem jste skončili

Zatímco dříve jste zašli do fitka, večer jste si občas zaběhali nebo si protáhli svaly na koberci v obýváku, poslední dobou jako byste na pohyb úplně zanevřeli? Možná za to může pocit, vyčerpání, s nímž podvědomě kvůli stresu bojujete. Přitom je to paradox – kdybyste totiž vyrazili alespoň na procházku, snížilo by se ve vašem těle množství stresového hormonu kortizolu a naopak by se vyplavil prospěšný endorfin, takže po stresu by nebylo ani památky.

Nakupujete jak diví

Ať už jste poslední dobou v nákupním centru jako doma nebo projíždíte snad každý internetový obchod, co na vás vykoukne na počítači, zvýšené utrácení a touha nakupovat také nemusí věštit nic dobrého. A nejen pro vaši peněženku. Nákupy totiž představují způsob, jak si velmi rychle a snadno udělat radost a alespoň na chvíli zapomenout na starosti. A tak si jimi vaše tělo a mysl kompenzuje zvýšenou míru stresu. Bohužel to není dlouhodobé a efektivní řešení. Když už nic jiného, přidá se za chvíli stres i z vyluxovaného konta…

Nejste duchem přítomni

Už několikrát jste se za večer s přáteli přistihli, jak vůbec nevěnujete pozornost tomu, co kdo říká, ale spíše myslíte na své starosti a nebo kontrolujete mobilní telefon? Ano, i to je známka nadměrného stresu. Minimálně už tím, že nejste schopni vypnout ani ve chvílích, které máte věnovat společnosti svých blízkých a zábavě. Žijete ve svém světě plném stresu a nikoho a nic do něho nepouštíte. To se vám ale může vymstít.

Už skoro ani nejíte

Zamyslete se čas od času nad tím, jak vypadá váš jídelníček. A nejde ani snad o to, co jíte, ale především kolik a kdy jíte. Snídani už jste neviděli, ani nepamatujete, k obědu se odbydete nanejvýš sušenkou, co jste našli v zásuvce pracovního stolu, a kávou z automatu a k večeři sníte balení chipsů? Bez energy drinků, kávy nebo sladkých limonád s kofeinem byste prakticky nepřežili? Pak zbrzděte. Tohle už je totiž dopad stresu, který nesmíte podceňovat! Za chvíli totiž můžete skončit v nemocnici.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat