Zlozvyky, které z vás každý den vysávají energii

Ploužíte se po bytě každý večer jako mátoha, nemáte dostatek energie, abyste se věnovali svým koníčkům či přátelům, ačkoli vlastně k takovému stavu nemáte žádný objektivní důvod? Možná vám energii kradou zlozvyky, jež bychom z něčeho takového ani nepodezírali.

Které z nás spolehlivě vysají i poslední špetku energie?

Neuklizený stůl

Máte na pracovním stole hromady papírů, do toho obaly od jídla, rozházené tužky, diář se krčí pod haldou dokumentů a neustále něco hledáte? Chyba. Neuklizený pracovní stůl dokáže s naší energií pořádně zatočit. Alespoň to ukázal výzkum Princeton University. Podle něj platí jednoduché pravidlo – čím větší chaos na stole, tím hůře se mozek soustředí a tím rychleji se unaví. Mimochodem, kromě pracovního stolu se závěry tohoto výzkumu vztahují i na kuchyňský pult!

Litry „energeťáků“

To nezní na první pohled úplně logicky – pokud do sebe lijete jeden energetický nápoj za druhým, pak byste přece měli být plní elánu, nebo ne? Bohužel. Ačkoli na chvíli budete mít po požití tohoto drinku spoustu energie, pak přijde pořádný útlum. Navíc některé studie naznačují, že nadměrné pití „energeťáků“ poškozuje mozek podobně jako extrémní stres.

Málo vody

Pitný režim je pro naše tělo klíčový. A tak není divu, že pokud organismu nedodáváme dostatek tekutin (ideálně vody), nemůže fungovat tak, jak by měl. A to se může projevit mimo jiné i zvýšenou únavou. Nemusíte tedy zdlouhavě pátrat, proč se vám už v osm večer zavírají oči a energii máte na minimu, pokud jste se přes den odbyli třemi skleničkami vody. Pamatujte na to a tekutiny tělu dodávejte během celého dne!

Nedostatek vitaminů

Máte všude uklizeno, energetických drinků se ani nedotknete a váš pitný režim je přímo učebnicový, ale přesto se pořád cítíte vyčerpaně a bez energie? Možná za to může nedostatek některých vitaminů či minerálů. Nejčastěji nám chybí vitaminy skupiny B, které prospívají nejen tělu, ale i mozku, případně hořčík. A tak se zaměřte na potraviny, jež zmíněné živiny obsahují, případně vyrazte do lékárny a nakupte si příslušné doplňky stravy.

Příliš mnoho i málo pohybu

Je jasné, že když to budeme přehánět s cvičením, nejspíš nám na běžné denní aktivity už mnoho energie nezbude. A tak pokud je z vás fitness nadšenec, zamyslete se, zda si nenakládáte při tréninku zbytečně moc. Ovšem paradoxně může za naší vyčerpaností stát i fakt, že se vůbec nehýbeme. Člověk není uzpůsobený celodennímu vysedávání, potřebuje nějaký ten pohyb. Možná vám bude chvíli trvat, než najdete ideální míru a intenzitu cvičení, ale nevzdávejte se. Uvidíte, že energie budete mít na rozdávání.

Nebezpeční přátelé

Všimli jste si, že zatímco s některými lidmi se cítíte v pohodě a ze setkání s nimi odcházíte plni sil a optimismu, jiní vás vyčerpají už jen svou samotnou přítomností? Takovým lidem se říká „energetičtí upíří“. To proto, že dokážou z člověka doslova vysát i poslední zbytky energie. Všichni jistě máme ve svém okolí takového upíra. Co s tím? Nedá se nic dělat – kontakty s ním budete muset omezit na nejnutnější minimum. Upřímně řečeno, proč trávit svůj čas ve společnosti někoho, kdo ve vás vyvolává samé negativní pocity?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat