Podzimní detox, který podpoří imunitu i metabolismus

Většina z nás má detox spojený s jarem, kdy se s jeho pomocí snažíme pomoci tělu vzpamatovat se z následků zimního hodování a obecně nepříliš zdravého životního stylu. Ovšem to neznamená, že byste si detox nemohli dopřát i na podzim! Nejenže nastartujete metabolismus, ale posílíte imunitu, na kterou útočí všemožné bacily.

Nebojte, nemusíte hladovět nebo užívat nejrůznější dryáky. Tyhle tři typy detoxu si prostě zamilujete.

Pomoc kyselých jablek

Jablečný ocet je takový malý zázrak. Nejenže působí antibakteriálně, ale pomáhá regulovat kyselost v žaludku, dokáže ulevit při refluxu. Pektin, který díky jablkům obsahuje, pak prospívá zažívání jako takovému a pomáhá množení potřebných bakterií ve střevech. A jak víme, střevní mikroflóra má na náš imunitní systém nezanedbatelný vliv.

Jak jablečný ocet užívat? Ideální je koupit si nefiltrovaný ocet a před každým jídlem vypít jednu lžíci octa zamíchanou ve sklenici vody.

Fenyklové povzbuzení

Většina zná fenykl jako rychlou pomoc při nadýmání, především u dětí (je součástí řady dětských čajů na „prdíky“). Ovšem pokud bychom mu přiřkli jen tuto vlastnost, podcenili bychom ho. Fenykl působí proti virům a hraje důležitou roli v detoxikaci jater. Kromě toho podporuje zažívání a metabolismus.

Fenyklový čaj dostanete v supermarketech či lékárnách, nicméně můžete si sami spařit jednu čajovou lžičku sušených semen této byliny dvěma deci vroucí vody. Nechte 10 minut louhovat a popíjejte. Tenhle detox, který navíc i zahřeje, si můžete dopřát 3krát denně, ideálně po jídle.

Žlutý zázrak

Citron je při posilování imunitního systému velmi silným spojencem. Obsahuje totiž množství vitaminu C, který je pro boj s nejrůznějšími viry a bakteriemi, jimiž se to na podzim a v zimě hemží, zásadní. Když navíc vezmete v úvahu skutečnost, že citron pomáhá vyplavovat z těla (především jater) toxiny, je jasné, že tohle ovoce se nevyplatí ignorovat.

Zkuste každý den (případně obden) začínat své ráno tím, že na lačný žaludek vypijete sklenici vody se šťávou z poloviny citronu. Nejméně 20 minut nic nejezte. Mimochodem, vyplatí se pít citronovou vodu pomocí brčka – kyselina citronová se tak nedostane v takové míře k vaší zubní sklovině.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat